Съветите на баба: Как да бъдеш истински щастлива


Съветите на баба: Как да бъдеш истински щастлива
Снимка: iStock/Guliver

Баба е невероятна. Освен че умее да прави най-вкусните манджи на света, тя може да ни даде и най-мъдрите съвети в живота.

Ако се заслушвахме повече в думите на баба, със сигурност щяхме да сме по-щастливи. Баба винаги мисли най-доброто за нас. Тя е преживяла толкова много неща в живота – и хубави, и лоши, и тя може да научи на всичко.

Ако искате да бъдете по-щастливи, прочетете следващите няколко съвета от баба.

Нещата никога не са толкова страшни, колкото изглеждат

Може би ще си кажете, че е лесно да даваш съвет отстрани, когато не си в дадена трудна ситуация. Но кой, ако не баба, знае най-добре как да се справите с трудностите в живота. От баба помнете, че за всеки проблем си има решение. Нищо не е толкова страшно, колкото изглежда, колкото вие сами може да си го направите. Дори повечето битови неща, от които се оплаквате и за които се тормозите, са пълни глупости. Баба е имала много по-големи проблеми, но въпреки всичко се е справила, изправила се е срещу тях и ги е победила. И това, което не трябва да забравяте е, че независимо колко тежък е бил денят ви, позитивните мисли и усмивката винаги трябва да са с вас. След дългия работен ден забравете за всички грижи и проблеми, приберете се при любимия човек и го прегърнете. Това е истинското щастие.

Разчитайте най-вече на себе си

Въпреки че е хубаво да имате хора, на които да разчитате в трудни моменти, трябва да се научите да правите всичко сами и да не зависите от никого. Зависимостта, особено от мъж, баба с право твърди, че е пагубна. Жената трябва да е преди всичко самостоятелна, иначе се обвързва толкова силно с някого, че става склонна на повече компромиси и на не толкова смели решения. Бъдете силни, бъдете смели и решителни. Разчитайте най-вече на себе си, така ще претърпите и по-малко разочарования. Когато очакваме твърде много от хората, тогава оставаме и много разочаровани от тях.

Не е ли по-добре да знаете, че може сами да си смените крушката, да си платите сметките, да си направите вечеря, дори и всичко това да го направи някой друг? Не случайно баба казва, че щастлива е тази жена, която въпреки че има кой да й помага, може да се справи сама с всичко.

Мислете повече за себе си

Вие сте най-важни в този живот, колкото и егоистично да звучи. В никакъв случай това не означава да пренебрегвате любимите си хора като семейство, деца, приятели, любим човек. Просто трябва да отделяте време и за себе си, да се поглезите, да правите това, което искате. Така наистина ще бъдете щастливи. А когато вие сте щастливи, хората около вас също ще са. Не забравяйте да се държите с другите хора така, както искате да се държат с вас, но без това да те прави изтривалка. Никога не пренебрегвайте, но не бъдете и прекалено добри, за да не ви използват.

Бъдете търпеливи

"Вие младите в днешно време затова сте масово нещастни. Защото сте нетърпеливи. Преди жените си чакаха мъжете по 2-3 години да излязат от казарма. Чакаха по една седмица за писмо и по 10 години за телевизор. А вие искате хоп и раз! Не става така. Търпение." Така казва баба и е напълно права.

В живота нищо не става толкова бързо, а и нищо не се случва на готово. Важното е да си търпелив и да умееш да се бориш за това, което наистина искаш.

Хубавите неща, казват, ставали бавно, но пък си струва чакането!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама