Татяна Иванова: Космическата българка, устремена към звездите


Татяна Иванова: Космическата българка, устремена към звездите
Снимка: Татяна Иванова

Винаги сме обичали да ви вдъхновяваме с личните истории на жени, променили света или на път да го направят. Татяна Иванова напълно попада в категорията на вторите. Младата дама чертае не само своята съдба, а и тази на България. Коя е Таня?

Татяна Иванова е само на 20 години, а мечтата ѝ е да бъде първата българка, летяла в Космоса. Звучи някак нереалистично и твърде мащабно, нали? За всички останали може би, но не и за Таня.

Татяна, която мечтае да бъде първата българка, летяла в Космоса

Желанието ѝ се заражда още през 2018 година, когато прекарва седмица в космическия лагер на НАСА в Измир, където участва в симулации на космически мисии, изучава роботика, хидропоника, космическа история, програмиране и активно се включва в екипни задачи. Година по-късно взема участие и в програма към Космическата академия в Алабама.

За космическата си мечта Татяна говори като за най-голямата си любов и е твърдо решена да се справи с това свое начинание, въпреки всички трудности, пред които й предстои да се изправи. Тя е малко момиче с големи мечти - толкова безкрайни, колкото и самият космос.

Към момента Татяна е приета в специалността „Космическо инженерство“, специализация „Ракетни горива“ в Embry–Riddle Aeronautical University /САЩ/. За да запише като студент е необходимо да събере сумата от 60 000 долара, включваща такса за обучение, кампус, учебни материали, застраховка, транспортни разходи и храна. Сумата е ориентировъчна и е годишна. Приета е за пролетния семестър, който започва в началото на януари 2023 г. Срокът за набавяне на горепосочената сума е преди края на 2022 г.

Ако искате да помогнете на Таня да сбъдне мечтата си, да промени хода на историята и да прослави още повече България, можете да я подкрепите ТУК.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама