Важни житейски истини, които всеки трябва да знае


Важни житейски истини, които всеки трябва да знае
Снимка: iStock/Guliver

Всичко, което се случва в нашия живот, ни помага да стигнем до тези прости, но доста важни изводи.

Да работиш здраво, не винаги означава да работиш разумно

Това, че работите 16 часа на ден, не означава, че ефективно използвате времето си. Да, за да постигнете целта си, трябва да работите усилено, но ако в същото време сте неорганизирани и нерационални - това е загуба на време.

Никога не се сърдете на любим човек

Животът е безценен подарък. В един момент някой скъп човек е близо до нас, а в следващия - може вече да не е. Затова разумно изберете всяка дума, която изричате на близките си, защото може да е последната.

Не позволявайте на малките неща да ви дразнят

Наистина ли е толкова важно кой каква домакинска работа ще свърши? Можете да спечелите битката, но ще загубите войната. Не се карайте за подобни дреболии - не си струва.

Никой не е перфектен

Това се отнася особено за хората, на които ние се възхищаваме и мислим, че са много повече от нас. Колкото и да са прекрасни и надарени, те все пак са хора. Всеки от нас прави грешки и никой не е перфектен.

Приемете съвети само от истински експерти

Често се случва хора, които имат малък или никакъв опит, да дават съвети. Защо смятате, че Чарли Нолс е един от най-добрите учители по медитация? Защото той практикува медитация още от четири годишен! Понякога нищо не може да замени упоритата работа и опит. Взимайте съвети само от истински експерти!

Вярвайте в кармата

Убедих се в това от личен опит и от опита на мои приятели и роднини. Колкото повече давате, толкова повече получавате.

Вашият вътрешен глас винаги е прав

Винаги, винаги слушайте вътрешния си глас. Всеки път, когато тръгвах против собствената си интуиция, това се превръщаше в катастрофа. Слушайте инстинкта си, той никога няма да ви подведе.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама