Вече сте се научили да бъдете силни. Сега е време да бъдете щастливи!


Вече сте се научили да бъдете силни. Сега е време да бъдете щастливи!
Снимка: iStock/Guliver

Тежките ситуации и трудните времена ни правят по-силни. Но не трябва да използваме тази сила, за да забравим, че сега е идеалният момент да бъдем щастливи и да се радваме на живота си!

В крайна сметка, винаги идва онзи момент, когато ставаме силни. Животът винаги ни учи на уроци, а някои ситуации дори ни помагат да формираме твърда и решителна позиция. Затова си казвате, че сте способни на всичко и че имате достатъчно ресурси, за да се справите с всякакви трудности... Но в процеса вероятно забравяте най-важното: сега е моментът да се насладите и на своето щастие, което заслужавате.

Щастието не е някъде другаде, то е точно тук и сега. Щастливият човек не отлага щастието за по-късно, защото животът се случва сега, а какво ще стане по-нататък, все още не е определено. Въпреки това, на хората, които в момента преминават през тежък период, може да им е трудно да следват този съвет. Защо? Причината е, че когато дойдат тежки времена, за ума е трудно да се съсредоточи върху настоящето.

Освен това хората са програмирани по подразбиране да преминат през живота, заемайки отбранителна позиция и внимавайки да не се случи нещо лошо отново. Мислено гледате в огледалото за обратно виждане, преосмисляте миналия опит и се опитвате да научите нещо, за да бъдете максимално подготвени за това, което може да се случи.

Ако сте преживели някакво ужасно, трудно или травматично събитие, няма нужда да се фокусирате върху това да станете силни. Вместо това се съсредоточете върху развитието на собствената си гъвкавост. Факт е, че в подобни ситуации е голямо изкушението да започнете да се защитавате или да криете белезите си от другите.

КАКВО НИ ПРЕЧИ ДА ПОСТИГНЕМ ЦЕЛИТЕ СИ

Равновесието може да ви научи на много, както и на опит, отношения и всичко, което четете или откривате. Въпреки това, се получава това: хората, които са преживели травма, не винаги знаят как да си позволят да бъдат щастливи. Изглежда, че всеки ден напускат къщата си с огромен чадър, въпреки че навън е слънчево. Те просто искат да бъдат подготвени и винаги очакват нещо лошо.

Как тогава човек може да бъде щастлив? Какво може да направи за това? Тези, които никога не са срещали трудности, често си фантазират за щастието от гледна точка на идеализма (идеален партньор, перфектна работа или невероятно пътуване). Тези, които са се научили да бъдат силни, ценят много по-основни неща като спокойствие, баланс, любов и щастие.

Животът ви направи силни и сега е време да бъдете щастливи. Преминахте през много битки, животът ви се промени. Приемете промяна и работете, за да станете отворени за живота, да откриете себе си и да разберете какво ви прави щастливи.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама