Винаги помнете, че сте достойни, дори и другите да забравят за това


Винаги помнете, че сте достойни, дори и другите да забравят за това
Снимка: iStock

Единственият човек, на когото някога можете да позволите да определите какво наистина заслужавате, сте самите вие.

Тази статия е за вас! Прочетете я в онези дни, когато не виждате колко много заслужавате. В онези дни, когато се опитвате да се доближите до целта си, но нищо не се случва. В онези дни, когато се чувствате безполезни и неподходящи за нищо... Защото в действителност това не е така!

Дори и да имате лоши времена, не забравяйте, че винаги давате всичко от себе си, във всеки един момент. Обърнете внимание на онези неща, които наистина можете и трябва да контролирате. Гледайте как давате на другите любов, време и енергия, защото всичко това идва от дълбините на вашата душа и е част от вас самите. Помислете дали давате твърде много от себе си на хора, които абсолютно не го заслужават? На хората, които ви приемат за даденост? Хора, които изобщо не оценяват това, което правите? И най-важното - допускате ли начинът, по който другите хора се отнасят с вас, да определи вашата собствена стойност? Позволявате ли тяхното възприятие и мнение за вас да променят това, което мислите за себе си? Надявам се, че не.

Надявам се, че си спомняте, че единственият човек, на когото някога можете да разрешите да определи какво наистина си струва, сте вие ​​самите. Не човекът, който ви разби сърцето и си тръгна, нито мениджърът, който проведе интервю, но дори не обясни защо не ви нае и нито „приятелят”, който постоянно ви използва.

Но що се отнася до хората, които разбиват сърцето ви, те се отнасят по-зле, отколкото заслужавате? Просто се отдалечете от тях доколкото е възможно. Оставете ги в миналото си и мислете за тях възможно най-малко.

Имате нужда от някой, който винаги ще види вашата светлина и ще усети вашата топлина. Някой, който ще оцени всичко, което е във вас, силни страни, странности и дори недостатъци.

Никой не иска да бъде нещо по-малко или по-незначително, отколкото може да бъде. Никой не иска посредственост за себе си. И ако вярвате или знаете, че заслужавате повече, тогава никога не се задоволявайте с по-малко, никога не го приемайте за даденост.

Уважавайте себе си достатъчно, за да се отървете от онези, които ви смятат за недостойни за уважение, и се държат с вас грубо. Единственият човек, с когото винаги ще се събуждате сутрин и ще си лягате вечер, сте вие самите.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама