Винаги помни: Ти сам избираш своите мисли!


Винаги помни: Ти сам избираш своите мисли!
Снимка: iStock/Guliver

Ние сме в състояние да изберем собствените си мисли. Но отново и отново оставяме те да ни ръководят, а не обратното. Как можем да контролираме живота си, дори ако не сме в състояние да контролираме мислите в главите си?

Целият свят е изграден от енергия. На молекулярно ниво всичко се състои от дълги вълни, които вибрират с различни честоти. Човешкият мозък има способността да чете тези честоти и да ги трансформира в това, което възприемаме като наша физическа реалност. Благодарение на процесите, протичащи в нервната ни система, ние имаме способността да идентифицираме обекти и хора.

В допълнение към физическата има и други форми на енергия. Говорим за нефизични форми на енергия, които също ни заобикалят. А някои от тях са вътре в ума ни - под формата на мисли. Затова можем да кажем, че мислите ни имат и вибрации, които се променят в зависимост от качеството на нашите мисловни процеси. Така че всяка наша мисъл има определена вибрация. Щастливите и положителните мисли имат по-висока честота, докато честотата на тъжните и отрицателните мисли е на по-ниско ниво. Трябва да сме внимателни в нашия мисловен процес, защото качеството на нашите мисли създава колективна вибрация. Ако в главите ни царят положителни неща, нашата обща вибрация ще бъде висока. И обратното, ако повечето от мислите ни са наситени с негативност, тогава общата ни вибрация ще бъде ниска.

Често, за да разберем Закона на привличането, трябва да изучаваме собствените си мисли. Някои смятат този закон за мит, но ако изучите енергиите и принципите на тяхното съществуване, ще разберете, че в такъв закон има истина.

Колкото повече се фокусирате върху мисълта, толкова по-силни стават нейните вибрации. В същото време се засилва способността да привлича енергии от същата вибрация. Ето защо винаги сме предупредени да не култивираме негативни мисли в съзнанието си, тъй като те привличат негативни събития в живота ни.

ВСЕКИ ДЕН Е СПЕЦИАЛЕН - ИЗЖИВЕЙТЕ ГО!

Разбира се, ние не се оплакваме официално всеки ден. Но всъщност често правим това несъзнателно. Оплакванията са форма на негативна мисъл и ние сме ги интегрирали в ежедневието си толкова много, че те вече са се превърнали в нашата ежедневна мантра. Ето примери за тези на пръв поглед безобидни твърдения:

- Чувствам се зле (Боли ме главата/Боли ме коремът).

- Много съм гладен!

- Тази работа е най-лошата от всички.

- Времето днес е лошо.

- Трафикът на улицата беше толкова ужасен!

- Чувствам се много стресиран.

- Всички добри мъже са женени или обратни.

- Дебела съм.

- Това поколение е толкова ужасно. Ние бяхме напълно различни.

Всички тези твърдения ви се струват познати, нали? Ако установите, че ги използвате твърде често, това трябва да е сигнал за вас. Колкото и "нормални" и безобидни да ви се струват тези оплаквания, те все още имат дълбок ефект върху съзнанието ни в дългосрочен план.

Бавно, изричайки всички тези оплаквания, ние изграждаме основата на негативното мислене.

Ние сме господарите на ума си и в крайна сметка на живота си. Как можем да контролираме живота си, дори ако не сме в състояние да контролираме мислите в главите си? Поемете контрола над живота си. Обещайте си да култивирате положителни мисли и много скоро ще забележите как животът ви се е променил към по-добро.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама