Внимавайте с мислите си, защото те се превръщат в думи, думите в действия, а действията в навици!


Внимавайте с мислите си, защото те се превръщат в думи, думите в действия, а действията в навици!
Снимка: iStock/Guliver

Ние сме това, което мислим.

Реалността не може да се нарече неутрална. Хората винаги правят преценки за случващото се около тях. Вие и аз може да се окажем в подобни ситуации, но ние ще им отговорим по съвсем различни начини - мислите формират нашата реалност, а не обратното. Ето защо повечето хора смятат, че трябва да мислим позитивно. Това е един вид опростен начин да подобрим настроението си. Но няма по-лош съвет от думите „бъдете позитивни“.

Когато кажете на човек, който е в депресия, че положителните мисли ще му помогнат да подобри психическото си състояние, това може да доведе до лоши последствия. По същия начин, прекомерният оптимизъм може да затъмни реалното състояние на нещата.

"Душата е оцветена в цвета на вашите мисли"

Марк Аврелий.

Нашето общество обича крайности - в него сте или оптимист, или песимист. Но такива етикети са доста тежък товар, защото човек се превръща в заложник на собствената си ситуация, спирайки да проучва възможностите си.

Личността е нестабилна концепция, защото всеки от нас има както положителни, така и отрицателни мисли. Постоянно да се преструваш на щастлив е нездравословно. Правейки това, ние се фокусираме върху един аспект, като губим от поглед всичко останало. Наричайки себе си негативна личност, ние също не променяме нищо - това води до появата на самосъжаление.

Да имаш негативни емоции е нормално. Всеки ги има и това е основна част от нашето съществуване. Емоцията е проява на нашата интелигентност и енергия.

Позитивността не е статус, а променящо се състояние. Не можете да бъдете наречен еднозначно позитивен или отрицателен човек.

Не защитавам и не осъждам оптимизма, просто искам да спрете да окачвате етикети върху себе си. Положителният подход към живота изисква приемането на двете страни на монетата, а не да живеете на базата на оптимистични или песимистични преувеличения и фантазии.

Внимавайте с мислите си, защото те се превръщат в думи, думите в действия, а действията в навици!

Щастието е състояние на ума, а не на нашите постижения.

Мислим твърде много за това, което ни липсва, а не за това, което вече имаме. Това е основната причина за нашето страдание.

Вашата цел в живота трябва да определя мислите ви, а не обратното!

Колкото и да зле да се чувствате в даден момент, целта в живота ви дава сили да продължите напред. Контролирайки съдбата си, вие по този начин контролирате мислите си.

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама