Време е да излезете от зоната си на комфорт


Време е да излезете от зоната си на комфорт
Снимка: iStock/Guliver

Всеки има своите вътрешни психологически граници, в рамките на които се чувства сигурно и приятно. Това наричаме нашата "зона на комфорт". Но животът винаги се движи и копнеем за нови, свежи, ярки емоции, нови събития и най-вече, промяна.

Може да си мислите: "Какво е толкова лошо да живея в комфорт и сигурност?" Всъщност, принципно няма нищо лошо, освен че така спирате да се развивате и да придобивате нови умения.

Затова как да излезете от нея? Ето няколко ценни съвета:

1. Променете малки навици

Изберете друг маршрут за работа, променете сутрешния си режим, влезте в друго кафе или магазин, за да купите нещо абсолютно различно от това, което обикновено ядете.

2. Срещнете се с нови хора

Това е страхотен начин да излезете от своята зона на комфорт. Няма значение как се сприятелявате с този човек. Най-важното нещо е, че просто никога преди не сте го срещали.

3. Запишете се на курс за самоусъвършенстване

Може би винаги сте мечтали да научите чужд език или да развиете своите актьорски умения. Просто го направете - сега винаги е правилният момент.

4. Научете нещо ново

Свирене на китара, правене на суши, рисуване - всички тези дейности, и буквално всичко останало, може да бъде перфектно, ако иска да излезете от своята зона на комфорт.

5. Прочетете книга, гледайте филм или слушайте необичайна музика

Обичате рок? Пробвайте джаз. Обикновено гледате романтични филми? Този път си пуснете трилър. Обожавате детективски истории? Опитайте поезия. Разширете хоризонтите си. Това ще увеличи вашето познание и интереси.

6. Направете изненадващо пътешествие

Не планирайте нищо предварително. Направете всичко на място. Може би това звучи по-лесно, отколкото да се направи. Но със сигурност ще получите ново и вълнуващо преживяване и ще пораснете като човек.

7. Посетете ново място

Защо да не вечеряте в непознат ресторант или да изследвате някои части на града, където никога не сте били? Просто направете крачка напред.

8. Облечете се по нов начин

Сменете визията и стила си и ще излезете от зоната си на комфорт. Всяко момиче трябва поне веднъж да сложи настрана любимите си дънки и да облече пола или рокля. Освежете стила си - няма да бъдете разочаровани.

9. Преместете нещата

Огледайте дома си. Харесва ли ви как изглежда? Може би е време да смените някои неща и да добавите цвят. Това също ще помогне - вашата физическа, обичайна среда също е част от зоната ви на комфорт.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама