Всичко, което трябва да направите, е да се разделите с живота, който не искате


Всичко, което трябва да направите, е да се разделите с живота, който не искате
Снимка: iStock

Имам приятел, който е предприемач и собственик на бизнес. Един ден ми каза, че на всеки 6 месеца той и неговият бизнес партньор се редуват да се "разхождат" на ръба на скалата.

Какво представлява скалата?

Скалата е място, до което стигате, когато сте предприемач/собственик на бизнес и никога не сте съвсем сигурни кога ще получите следващото плащане или дали това, което мечтаете и създавате, ще ви издържа още една седмица, месец или цял живот.

Скалата е мястото, което повечето от нас достигат при изграждането на собствен бизнес, когато леко полудяват и обмислят да се откажат.

Това е подобно на мястото, където се озоваваме, когато току-що сме излезли от връзка и пияни смятаме, че е добра идея да се обадим на бившия си, да признаем любовта си и да се съберем отново.

Дори и да знаем, че той не е правилният човек или че това е бил правилният избор – не се доверяваме на процеса, не се учим от миналия си опит, защото се страхуваме.

Освен да се съберем отново с грешния човек, означава да се откажем от мечтите си и да си намерим работа в компания с досадни задължения и гадно кафе.

Означава да се откажем от нашите надежди, очаквания и мечти, да кажем на приятелите и семействата си, на които сме упорствали, че са прави - ние сме се провалили.

Тази скала кара най-добрите от нас да полудяват.

Случва се, когато клиент се оттегли седмица преди изтичането на наема и вие сте оставени да се борите да намерите начин да свържете двата края за 10 дни. Това е след като организирате първото си събитие и осъзнаете, че вашите 30 000 лева са в дупката и имате семейство за изхранване.

Как да НЕ стигнете там?

Често включва ръка на рамото и думи, които звучат от сорта на: "Запомни, нашият най-лош сценарий е да работим от 8 до 5, както всички останали".

И тогава разбираме, че скалата не е да бъдем бездомни, а просто временна работа, за да се издържаме, докато бизнесът ни започне да процъфтява.

Вижте още: Не се чувствайте виновни, че правите най-доброто за себе си

Този "провал" е просто връщане към работата, която не искаме за известно време.

Никога не се проваляме, защото в началото на мечтите си сме били готови да загубим живота, който не сме искали на първо място.

Най-големият страх, който хората изпитват, когато стартират собствен бизнес, е: "Ами ако всичко отиде по дяволите и дори остана бездомен?" Всъщност всеки човек в даден момент е имал подобно притеснение.

Трябва да осъзнаете, че скалата, която може да ударите в някакъв момент по пътя си, е превземима и ще я видите само ако сте готови да се освободите от страданието и живота, който не искате.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама