Всяко нещо си намира мястото и си знае времето. Понякога временните неща стават вечни


Всяко нещо си намира мястото и си знае времето. Понякога временните неща стават вечни
Снимка: iStock

Много пъти се оказваме в очакване на желан резултат или очакван момент на успех. Тъй като е невъзможно да се контролира всяко едно събитие в нашия живот или да се управлява всеки момент с нашата команда, от съществено значение е да се придържате към търпение и увереност. Всичко се случва в точното време или перфектния момент, определен от Вселената, което го прави далеч от обсега ни. Въпреки че този подходящ момент не е в графика ни, можем само да се надяваме и да си пожелаем най-доброто. След като инвестираме нашите усилия и упорит труд в правилната посока, можем да очакваме нашия дял от успеха; без да знае датата на пристигането му. Всичко, от което се нуждаете, е търпение и доверие, тъй като всичко ще се случи в точното време.

Нетърпение, тревожност, неспокойствие, неудовлетвореност, разочарование и дълъг списък от негативни фактори, породени от това тревожно чакане, могат само да допринесат за притесненията. Вместо това чакането с търпение и увереност отразява нашата подготовка за най-доброто. Без значение колко моменти прекарваме в очакване, желаният резултат или събитие ще се случи само в точното му време- не по-рано и не по-късно. Много пъти такова неочаквано забавяне или неизбежно обстоятелство ни води до скръб и разочарование, само за да осъзнаем, че чакането наистина си заслужава. Тъй като всяко едно събитие в нашия живот има значителна цел зад него, чакането за неговото идване също има своя причина.

Този аспект важи за почти всички случки в нашия живот. Независимо дали става въпрос за резултати от изпитите или повишаване в работата, било то значителни решения относно семейството или желаните цели, има подходящо време и правилен начин за всяко събитие, което се случва. Докато неспокойствието и нетърпението ще развалят тези значими събития от нашия живот, изключително важно е да изчакаме идеалния момент със затаен дъх. Не можем да командваме времето за пристигане, но със сигурност можем да работим за неговото изпълнение. Докато „когато“ не е под нашия контрол, „как“ със сигурност е. Прекарването на нашата енергия и време зад пристигането само ще изтощи нашите основни ресурси. Вместо това трябва да се концентрираме върху факторите, които са ни в обсега. След като изсипем нашия дял от усилия, трябва да изчакаме малко.

Въпреки че често не успяваме да разпознаем неговата стойност, времето наистина е един от най-значимите участници зад всеки проект. Когато времето хвърли заклинанието си и гарантира безпроблемното протичане на събитието, можем да очакваме щастие и радост. В моменти на застой, когато движението изглежда трудно и животът изглежда напълно спрял, доверието ни във времето е идеалното решение да запазим духа си жив.

Трябва да разберем, че всичко се случва с причина и да не задаваме много въпроси. Понякога нещо голямо и сериозно, си тръгва от живота ни, защото така е било писано. Друг път нещо малко и уж временно, може да стане вечно и да се превърне в най-хубавото нещо в живота ни!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама