За да бъдете истински щастливи, трябва да осъзнаете и приемете грешките си


За да бъдете истински щастливи, трябва да осъзнаете и приемете грешките си
Снимка: iStock

Една от най-трудните реалности е да приемем собственото ни несъвършенство. Обикновено за хората е по-лесно да определят недостатъците на другите, винаги се ядосват, когато чуят другите да говорят за техните. Въпреки това, за да можем да поддържаме добри отношения, за да се чувства щастливи, трябва да сме достатъчно смирени, за да признаем, че не винаги сме прави. Трябва с готовност да се извиним за грешките си и да се поучим от тях.

1. Разберете, че да признаете грешките си и да се извините за тях не са признаци на слабост

В повечето случаи причината, поради която е трудно хората да признаят грешките си, е, че не искат да бъдат възприемани негативно. Правенето на грешки обикновено се свързва с глупост, безотговорност или понякога може дори да ви приемат за "лош" човек. Хората се страхуват, че никой няма да им вярва. Истината обаче е, че само силен и истински човек може да признае грешката си. Онези, които бързо осъзнават, признават и се извиняват, е по-вероятно да спечелят уважението на другите.

2. Бъдете открити

Затвореното съзнание може да ви попречи да виждате своите грешки, защото ви кара да мислите, че всичко, в което вярвате, е правилно - и всичко извън принципите ви е грешно. Проблемът е, че това може да доведе до конфликт с другите, тъй като не всички споделят еднакви виждания. Тук вашата грешка е да настоявате, че сте единственият прав, а другите грешат.

Трябва да сте отворени и за мнението и вярванията на другите. Не е нужно да ги приемате, но поне можете да проявите уважение и да сте готови да изслушате тяхната страна. Трябва да признаете, че и другите могат да бъдат прави.

КОГАТО ВИ Е ТЕЖКО, ПОМНЕТЕ, ЧЕ НЯМА ДА Е ВСЕ ТАКА

3. Преценете как вашите действия/думи биха ви повлияли, ако сте от другата стана

Друг начин да осъзнаете грешките си е чрез оценка на вашите действия, думи или решения. Най-добрият начин да направите това е като си представите, че вие сте получател на тези думи. Например, ако някой твърди, че е наранен от вас, тогава можете да се поставите на негово място и да почувствате ефекта от вашите действия. Ако искате да сте щастливи, трябва да бъдете по-смирени и разбрани спрямо другите.

4. Помолете другите да бъдат честни с вас в случай, че се чувстват обидени

Ако има хора, които ви избягват и нямате идея защо, може да се окаже, че сте ги наранили несъзнателно. На всички се случва, понякога просто не сме наясно, когато допускаме грешки или обиждаме хората. Кажете на околните, че ще им бъдете благодарни, ако ви кажат, когато сте направили нещо нередно. Така ще им покажете, че сте добър човек, който просто понякога греши, както всички останали. Това не само ще ви помогне да сте наясно с вашите грешки, но може да спаси и вашите отношения.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама