Завистта е хиляди пъти по-страшна от глада, защото това е духовен глад


Завистта е хиляди пъти по-страшна от глада, защото това е духовен глад
Снимка: iStock

Вероятно сте срещали с подобна ситуация повече от веднъж, когато просто блестите от щастие, искате да споделите това чувство с целия свят, а в отговор получавате само лоши погледи и неодобрение. Защо вашата вътрешна светлина е толкова досадна за хората, живеещи в тъмнина?

Всъщност това се случва непрекъснато. В нашия живот има хора, които буквално са изпълнени със светлина и осветяват всичко наоколо, а тези, които завиждат ни ослепят със своята токсичност. Най-удивителното е, че тези хора се появяват точно в момента, в който сме щастливи и искаме да „прегърнем целия свят“ - да споделим радостта си с всички.

Всъщност вие не се интересувате и не се нуждаете от тези хора, точно както за вас те са много разрушителни.

Истинските приятели са тези, които не само ни предлагат рамо в трудни времена и подкрепа, когато се нуждаем, но и споделят радост и щастие с нас.

Светлината и тъмнината са част от човешката природа. В ​​душите на някои има светлина, а в други се крие тъмнина, тоест завист и гняв. Проблемът е, че трябва да общуваме с тези „носители на тъмнината“ и за съжаление, те взимат от нашата „светлина“. Светлината на душите на другите хора буквално прерязва очите им, предизвиква „отравяне“ и гняв.

Факт е, че някои хора трябва да вземат светлината от вас, за да се чувстват по-добре. Всъщност в душата им живее само зло и не кръв, а завист тече през вените.

Приличат на гъби, които изглеждат ядливи, но всъщност са опасни за живота. Същото е и с тези зли хора: те се втриват в нашето доверие, кълнат се във вечна любов и приятелство, но в действителност искат само едно - да отровят живота ни. За да не светим толкова ярко, защото те се дразнят от радостта и откритостта ни.

Но ако човек не е в състояние да сподели нашето щастие, тогава какво правим до него? Изключването на светлината е много лесно, но запалването й отново е изключително трудно. И колкото по-дълго оставате с токсични хора, толкова по-трудно е да се върнете в предишното си състояние.

Когато имаме радост в сърцата си, бързаме да споделим с тези, които обичаме и ценим. Това е абсолютно нормална реакция: искаме да кажем на другите, че го намерихме - нашето малко щастие на Земята.

Всеки го прави по свой начин. Някой пише публикация в социалните мрежи, някой се обажда на роднини и споделя най-новите новини, други пишат поезия ... Има много начини, но същността е една - искаме да споделим радостта си с някого, така че да я умножим.

За „хората на мрака“ чуждата радост причинява дискомфорт и агресия. Тяхната нездравословна реакция се свързва изключително с техните болки и комплекси.

Вашата светлина трябва да свети и да озарява този свят с добро и радост. И хората, живеещи в тъмнина, не трябва да ви пречат. Изтрийте ги смело и продължете да се наслаждавате на живота!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама