Завистта е хиляди пъти по-страшна от глада, защото това е духовен глад


Завистта е хиляди пъти по-страшна от глада, защото това е духовен глад
Снимка: iStock

Вероятно сте срещали с подобна ситуация повече от веднъж, когато просто блестите от щастие, искате да споделите това чувство с целия свят, а в отговор получавате само лоши погледи и неодобрение. Защо вашата вътрешна светлина е толкова досадна за хората, живеещи в тъмнина?

Всъщност това се случва непрекъснато. В нашия живот има хора, които буквално са изпълнени със светлина и осветяват всичко наоколо, а тези, които завиждат ни ослепят със своята токсичност. Най-удивителното е, че тези хора се появяват точно в момента, в който сме щастливи и искаме да „прегърнем целия свят“ - да споделим радостта си с всички.

Всъщност вие не се интересувате и не се нуждаете от тези хора, точно както за вас те са много разрушителни.

Истинските приятели са тези, които не само ни предлагат рамо в трудни времена и подкрепа, когато се нуждаем, но и споделят радост и щастие с нас.

Светлината и тъмнината са част от човешката природа. В ​​душите на някои има светлина, а в други се крие тъмнина, тоест завист и гняв. Проблемът е, че трябва да общуваме с тези „носители на тъмнината“ и за съжаление, те взимат от нашата „светлина“. Светлината на душите на другите хора буквално прерязва очите им, предизвиква „отравяне“ и гняв.

Факт е, че някои хора трябва да вземат светлината от вас, за да се чувстват по-добре. Всъщност в душата им живее само зло и не кръв, а завист тече през вените.

Приличат на гъби, които изглеждат ядливи, но всъщност са опасни за живота. Същото е и с тези зли хора: те се втриват в нашето доверие, кълнат се във вечна любов и приятелство, но в действителност искат само едно - да отровят живота ни. За да не светим толкова ярко, защото те се дразнят от радостта и откритостта ни.

Но ако човек не е в състояние да сподели нашето щастие, тогава какво правим до него? Изключването на светлината е много лесно, но запалването й отново е изключително трудно. И колкото по-дълго оставате с токсични хора, толкова по-трудно е да се върнете в предишното си състояние.

Когато имаме радост в сърцата си, бързаме да споделим с тези, които обичаме и ценим. Това е абсолютно нормална реакция: искаме да кажем на другите, че го намерихме - нашето малко щастие на Земята.

Всеки го прави по свой начин. Някой пише публикация в социалните мрежи, някой се обажда на роднини и споделя най-новите новини, други пишат поезия ... Има много начини, но същността е една - искаме да споделим радостта си с някого, така че да я умножим.

За „хората на мрака“ чуждата радост причинява дискомфорт и агресия. Тяхната нездравословна реакция се свързва изключително с техните болки и комплекси.

Вашата светлина трябва да свети и да озарява този свят с добро и радост. И хората, живеещи в тъмнина, не трябва да ви пречат. Изтрийте ги смело и продължете да се наслаждавате на живота!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама