Алекс Петканова: И аз имам своите несигурности и страхове


Алекс Петканова: И аз имам своите несигурности и страхове
Снимка: bTV

През последните години Александра Петканова успя да се превърне в едно от най-разпознаваемите и коментирани лица в България. Жена, която определено обича вниманието и знае как да го използва в своя полза. Алекс не се притеснява да експериментира, провокира и предизвиква себе си. И ако си мислите, че я познавате заради всичките ѝ участия и постове в социалните мрежи, бъдете сигурни, че тя може да ви изненада. Красавицата с чаровна усмивка вярва, че всеки е изначално добър. Затова и нейният свят е "слънце, динамика, емоции, въображение, любов, усмивка и щипка риск". И тъй като остават броени дни до финала на "Гласът на България", където тя е V-репортер, решихме да си поговорим с нея за шоуто и коя всъщност е Алекс.

В момента ти си една от най-известните жени в България, образът ти е по телевизията, в списанията, в социалните мрежи... Но коя е Алекс, когато не е под светлините на прожекторите? Какво хората не знаят за теб?

Отстрани погледнато, когато човек постига успехи в живота си, изглежда, че това се случва с лекота, но всъщност истината е, че зад всичко стои много труд, голяма дисципина и големи усилия. А често и аз имам своите несигурности, като всеки човек. Понякога ме е страх дали ще се справя със задачите достатъчно добре, дали съм добра майка същевременно, дали съм добра съпруга... Като всеки един нормален човек и аз имам моменти на колебание и несигурност и знам, че това са нормални съпътстващи неща, когато човек е устремен към развитие.

Тази година ти си водеща на дигиталното съдържание в "Гласът на България". Как се чувстваш в тази роля?

За втора поредна година съм в тази роля - ролята на V-репортер в шоуто, който е водещ на дигиталната рубрика "Гласът зад кадър". И да ви призная, започвам да се чувствам много комфортно в нея. Зареждам се от емоцията, която виждам на сцената и зад нея. Зареждам се от хората, от екипа, от участниците, от страхотните треньори. Всичко е толкова динамично по време на снимките и е пълно с позитивни емоции, че направо не разбираш кога е минал денят.

Имаш ли си фаворити от участниците?

Да, имам, но няма да го издам! Жена е и ѝ стискам палци да стане следващият "Глас на България"!

Каква музика слушаш и обичаш ли да пееш?

Слушам много българска музика, а от чуждестранните повече ми допада поп музиката. Най-често слушам радио в колата, защото голяма част от ежедневието си прекарвам в нея.

Снимка: bTV

Ти си една от най-следваните инфлуенсърки. Какво обаче ти отнема тази популярност, какво остава скрито?

Много неща остават скрити, но ще ви издам едно от най-комичните - често няма кой да ме снима за дадено нещо! Ха-ха. Вероятно няма да ми повярвате, но се случва. Дани много ми помага, но той също е много зает и в тези случаи ангажирам фотограф или приятелка, на която мога да се доверя за това. Хората не предполагат, но това понякога е доста по-енергоемко и времеемко от самата идея и позирането. Същото се отнася и за текстовете в постовете, но не се оплаквам. Харесва ми това, което правя и най-важното е, че се забавлявам, чувствам се щастлива и удовлетворена.

В тази връзка, какво мислиш за прекалено обработените снимки и изкуствената реалност, която се създава в социалните мрежи?

Смятам, че те не влияят добре най-вече на психиката на подрастващото население. Аз лично се стремя да използвам единствено филтри за цветовете, но е факт, че самата платформа Instagram предразполага и предлага възможности да се качват напудрени кадри, перфектни кожи, перфектни снимки и това ни кара да се чувстваме недостатъчно добри.

Ти самата какво най-много харесваш в себе си?

От външните белези харесвам най-много усмивката си, защото често я използвам и смятам, че тя говори най-много за това какъв човек съм. Важно е да се усмихваме. От характера ми харесвам това, че съм амбициозна, упорита и отговорна.

Снимка: Личен архив

Имаш корекции по себе си, което не криеш, но какво би искала да промениш в своя характер?

Много неща! С времето усещам какви фини настройки трябва да направя с характера си, за да се адаптирам към средата, в която вирея.

На първо време искам да се науча да казвам "НЕ". Това е много важно. Тъй като ходя на психолог, наскоро осъзнах, че досега съм се съгласявала с много неща само за да се харесам на този, който иска нещо от мен.

Имаш малък син, Габриел, кои са най-важните уроци, на които искаш да го научиш? Какъв човек искаш да стане?

Да, той е страхотно дете! Отсега виждам, че ще бъде много мъдър и стойностен човек. Бих се радвала да го науча на това - да не се огъва лесно от външни фактори и да постига с много труд и постоянство това, което иска и го прави щастлив! Бих го научила да бъде прям, честен и да помага!

Снимка: Личен архив

Какъв е твоят свят?

Моят свят е различен! Не виждам лошото в него или поне не го възприемам като лошо, а като опит. Всеки в моя свят е изначално добър. Този свят е слънце, динамика, емоции, въображение, любов, усмивка и щипка риск.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама