Любовни хроники: Иван Славков и Людмила Живкова


Любовни хроники: Иван Славков и Людмила Живкова
Снимка: Facebook

Иван Славков и Людмила Живкова без съмнение са една от най-известните и одумвани двойки от епохата на късния социализъм. Когато любовта между двамата пламва, своеобразната принцеса на народната република вече имала един брак зад гърба си, а по странна ирония на съдбата известният бохем също бил женен - за най-добрата приятелка на Людмила, стюардесата Светла Маринова. Странен факт е, че Светла загива в катастрофа по същото време, по което Людмила се развежда с първия си съпруг.

С Людмила попаднали в една обща бохемска тайфа. Младият и красив спортист пленил дъщерята на Първия с уникалното си чувство за хумор. На един излет в Драгалевци двамата признали един на друг чувствата си и всичко се развива много бързо.

Вижте още: Любовни хроники: Лиъм Нийсън и Наташа Ричардсън

Бившият национален състезател по водна топка по онова време пленявал жените с невероятна визия - супер атлетичен, стегнат, красив, самоуверен. С Людмила се оженили през 1968-а година, а две години по-късно - през 1970 се родил единственият им син – Тодор Славков.

Подписали в сегашното 3-то районно, а за деня на сватбата им столичната улица „Одрин” била празнично изметена. Самият Тодор Живков не присъствал на сватбата. Иван и Людмила просто подписали, а после обядвали заедно. Сватбеното пътешествие е една командировка на Славков в Дания от „Работническо дело”.

Бракът им продължил 13 години до смъртта на Людмила през 1981, малко преди тя да навърши 40. За кончината на жена си Батето казва, че няма нищо свръхестествено. „Факт е, че тя катастрофира страшно тежко 7 години преди смъртта си, инцидент, от който я връщат буквално в насипно състояние”, казва той.

Много се говори как неизлечимият бохем от Коньовица не е особено верен съпруг и имал куп любовници. Людмила пък била нещастна в брака си и планирала развод. Дори Първия бил наясно със забежките на зет си, тъй като му докладвали от ДС. След като Тато разбрал за неразбориите в семейството обаче, не разрешил на Людмила да подава молба за развод.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама