Любовни хроники: Лиъм Нийсън и Наташа Ричърдсън


Любовни хроники: Лиъм Нийсън и Наташа Ричърдсън
Снимка: Getty Images

Любовта може да продължи вечно, дори ако се появят препятствия по пътя, които могат неочаквано да ни откъснат от човека, когото обичаме най-много. Лиъм Нийсън, известният холивудски актьор, е изпитал тази скръб, губейки съпругата си след 15-годишен брак.

Наташа Ричардсън и Лиъм Нийсън се срещнали за първи път, когато били избрани за роля в „Ана Кристи“ през 1993 г. Лиъм бил очарователен мъж, но и известен с това, че бил заобиколен от много жени, докато Ричардсън била омъжена за продуцента Робърт Фокс.

Наташа и Лиъм имали страхотна химия както на екран, така и извън снимачната площадка. Самият актьор казал: „Никога не съм имал такава експлозивна химия с актриса.“ В крайна сметка Наташа отишла при търпеливия Лиъм Нийсън след развода си, без да се интересува от репутацията на актьора като “Казанова”.

ЛЮБОВНИ ХРОНИКИ: РОДЖЪР ФЕДЕРЕР И МИРОСЛАВА ВАВРИНЕЦ

Въпреки страстното им ухажване, Нийсън не бил прекалено влюбен в Ричардсън в ранните етапи на връзката им, предпочитайки да запази известна дистанция. На рождения ѝ ден той ѝ изпратил картичка със следното съобщение. „Настигаш ме. Много любов, Оскар."

Наташа била разстроена от липсата на страст в бележката, вярвайки, че е банална. Затова решила да го попита откровено за бъдещето на връзката им. Това подтикнало Лиъм да бъде честен със себе си относно чувствата си и така разбрал, че е влюбен в нея.

След като и двамата признали чувствата си, те се оженили през 1994 във ферма в Ню Йорк, за да отпразнуват любовта си. Двамата посрещнали първото си дете, Майкъл Ричард Антонио Нийсън, около година по-късно. Наташа забременяла отново неочаквано скоро след раждането и 9 месеца по-късно на бял свят се появил Даниел Джак Нийсън през 1996 г.

Години по-късно се случила трагедия, която нарушила спокойствието на цялото семейство. Ричардсън претърпяла инцидент, който причинли мозъчна травма, докато карала ски в Квебек, Канада, през март 2009 г. Когато се случил ужасният инцидент, тя не носила каска, но в началото изглеждала добре и отказала медицинска помощ. Но предполагаемата лека травма на главата всъщност била смъртоносна мозъчна лезия.

Лиъм, който по това време работил в Торонто, се втурнал към болничното легло на жена си. Лекарите го информирали, че тя е в мозъчна смърт и няма какво да се направи, за да бъде спасена.

Лиъм бил принуден да вземе най-лошото решение в живота си – съгласил се любимата му съпруга да бъде изключена от животоподдържащи апарати. 45-годишната Наташа Ричардсън, за съжаление, починала 2 дни след инцидента.

След като Наташа починала, Лиъм решил да запази скръбта си в тайна и далеч от медиите. Той не говорил пред медиите в годините след инцидента.

През 2016 актьорът отдаде почит на съпругата си, като написа: „Казват, че най-трудното нещо на света е да загубиш някого, когото обичаш. Жена ми почина неочаквано. Тя ми донесе толкова много радост. Тя беше моето всичко."

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама