Любовни хроники: Михаил и Кристина Белчеви


Любовни хроники: Михаил и Кристина Белчеви
Снимка: Facebook

Михаил Белчев е един най-обичаните съвременни поети, а Кристина Белчева пък е известна актриса. Артистичното семейство може да се похвали освен с много награди, но и с любов, уважение и сплотеност над 50 години.

Двамата събраха певци и актьори за концерт „Любими песни за любими хора“ в зала 1 на Националния дворец на културата (НДК) снощи, 22 март 2023. Сред домакините бяха още техният син Константин Белчев, който бе и продуцент на събитието, както и „БГ радио“.

На сцената в НДК излязоха музиканти, сред които Веселин Маринов, Орлин Горанов, братя Аргирови, Илия Ангелов, група „Сигнал“, Хайгашод Агасян, Георги Денков, Георги Дюлгеров, Мария Илиева, Деси Добрева, Кристина Димитрова, група „Супер трик“ и др.

Любовни хроники: Миро и Елица Златанова

Историята на тяхната любов е достойна за възхита и точно с нея ще ви запознаем днес.

Кристина кандидатства пеене в Консерваторията и във ВИТИЗ. В музикалната академия е приета първа в списъка, но завършва театралната - актьорско майсторство, при проф. Филип Филипов. Играе в Ловеч по разпределение, но го преживява тежко. Периодът съвпада и със смъртта на Филип Филипов - трагедия, която я покосява жестоко.

Когато се върнала от Ловеч за няколко дни, чула по радиото песента на Лили Иванова „Самота“ с текст на Михаил Белчев. Помислила си, че този човек, за да пише такива думи, е много сантиментален! Съдбата ги събрала няколко дни по-късно по време на гости. И двамата били в тежки периоди, но това не попречило на любовта да пусне стабилни корени. По-късно актрисата била разпределена в Младежкия театър в столицата. След това се омъжва за Мишо Белчев. Дълго време участва в програми и пее сама и с него.

Двамата имат син – Константин, който също върви по стъпките на артистичните си родители. Семейство Белчеви признава, че винаги са гледали момчето им като божество, но това определено не им е изиграло лоша шега. Самата Кристина признава в свое интервю:

„Когато стана това забавяне с бременността и спонтанния аборт, който направих се притесних да няма усложнение, но после, вече дори не го мислех. Ние с Мишо като че ли на онзи етап си бяхме достатъчни. Не ни липсваше дете, а и бяхме сигурни, че ще се появи. Дори сега съжалявам, че не си направихме и второ. Но аз имах чувството, че ако родя второ ще бъде изневяра към първото. Не мислех, че мога да си деля чувствата си към Косьо.“

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама