Любовни хроники: Патриция и Маурицио Гучи


Любовни хроники: Патриция и Маурицио Гучи
Снимка: Instagram

Няма начин през последните месеци да не сте видели някоя снимка на облечения с пуловер Адам Драйвър и вечно бляскавата Лейди Гага на снимачната площадка на филма House of Gucci. Така че, би било съвсем логично, ако трескаво търсите информация дали филмът се базира изцяло на истинска история. Ето защо днес ще ви представим любовната история на семейство Гучи.

Патриция Реджани е родена в малък град извън Милано в семейството на сервитьорка и по-възрастен мъж, който е натрупал състояние от бизнес с камиони. Те са били много богати, но без да бъдат част от висшето общество. Още от малка Патриция харесва хубавите неща – баща ѝ я глези с палта от норка и бързи коли и лека-полека тя намира своя път към елитната социална верига.

Реджани казва „Срещнах Маурицио на парти и той се влюби лудо в мен. Бях вълнуваща и различна. Тъй като семейството му е от Флоренция, и той се чувстваше малко като аутсайдер. В началото не мислех нещо особено за него. Той беше просто тихото момче с криви предни зъби.”

Патриция има и други ухажори, но младият Гучи я преследва упорито с всичките богатства, с които разполага. Двамата се женят през 1972 година, когато и двамата са на около 24. Съюзът предизвиква разрив с бащата на Маурицио, Родолфо, един от синовете на Гучио Гучи, който не одобрява нито произхода на Реджани, нито нейната ярка и експлозивна личност. Все пак, Маурицио е единствено дете, чиято майка умира, когато той е само на пет, а баща му се опитва да замести празнината.

Родолфо омеква, след като Патриция ражда първата им дъщеря Алесандра и започва да купува на двойката множество имоти, включително луксозен мезонет в Олимпийската кула в Ню Йорк. По-късно се ражда и Алегра. Докато Маурицио ръководи семейния бизнес, Патриция става главен съветник на Gucci и своеобразна модна икона, която винаги е облечена от главата до петите или в Gucci, или в Chanel. Нейна е и великата реплика „Предпочитам да плача в Rolls Royce, отколкото да съм нещастна на велосипед“.

Щастието им продължава само 13 години - през 1985 година Маурицио напуска Патриция и дъщерите им, за да заживее нов живот с любовницата си Паола Франчи. През 1993 година Маурицио, след период на сериозни безразсъдни разходи, е принуден да продаде акциите си в компанията си за 120 милиона долара.

Всичко е тихо за няколко години до 27 март 1995, когато Маурицио влиза в офис сградата си на Via Palestro 20 в Милано, когато е прострелян три пъти в гърба и веднъж в главата от мистериозен мъж. Джузепе Онорато, портиерът на сградата, също е застрелян, но оцелява. Маурицио обаче издъхва на стълбите пред кабинета си.

Патриция веднага е заподозряна, обрисувана като презираната бивша съпруга, но няма доказателства и така в продължение на две години делото е студено. През 1997 година сигнал води до ареста на Патриция, а през 1998 година следва сензационен процес. Тя е осъдена на 29 години затвор, от които излежава 18 и излиза на свобода през 2016 година.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама