Любовни хроники: Принцеса Даяна и Доди ал Файед


Любовни хроники: Принцеса Даяна и Доди ал Файед
Снимка: Getty Images

Всички са чували за любовната история на Принц Чарлс, понастоящем вече крал на Великобритания, и Камила Паркър, която датира още преди брака му с Даяна. Малцина обаче знаят за любовните трепети на обичаната от всички принцеса Даяна.

На 31 август 1997 светът беше зашеметен от трагичната смърт на принцесата на Уелс при автомобилна катастрофа в Париж. В мрачната нощ в колата загиват още двама души – Анри Пол, шофьорът, и Доди Ал Файед, предполагаемият любовник на Даяна.

Принцеса Даяна и Доди ал Файед се срещат доста преди да бъдат забелязани като двойка, благодарение на Мохамед, бащата на Доди. Двамата стават по-близки, когато Даяна е поканена от Мохамед да посети вилата му в Сен Тропе през 1997 в компанията на двамата млади принца – Уилям и Хари.

Любовта им пламва точно през това лято, когато тя вече е разведена и доста отлъчена от кралското семейство. Даяна се радва на множество романтични жестове от Доди като тропически плодове, пълна стая с рози и часовник на Cartier. Двамата прекарват все повече време на мега-яхтата на Ал Файед, Джоникал.

Доди бил известен като добър и спокоен човек, но тайно копнеещ за светлина под прожекторите и бащино одобрение. Ключът, както към одобрението на Мохамед, така и към международната слава, Доди открива в принцесата на Уелс.

След бързото и бляскаво любовно лято, сякаш съвсем естествено Файед решил да заведе Даяна в хотела на баща си - Ritz Paris. Според доверени източници, чувствата на принцесата не били особено сериозни, но Доди определено виждал бъдещето си с нея. Намеренията му били толкова сериозни, че в трагичната нощ той носил в себе си диамантен пръстен, с който смятал да ѝ предложи брак.

За съжаление, светът никога няма да разбере как би завършила тяхната любовна история. След като напускат Ritz Paris в ранните сутрешни часове на 31 август 1997, Даяна и Доди са преследвани от папараци в тунела Pont de l’Alma, а останалото е трагична история.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама