Любовни хроники: Селин Дион и Рене Анжелил


Любовни хроники: Селин Дион и Рене Анжелил

Ако на двама души им е писано да бъдат заедно, те ще намерят начин, независимо от всичко. Селин Дион и Рене Анжелил са доказателство, че сродни души съществуват и че 26-годишната разлика във възрастта не може да надмине клетвата „В болест и здраве, докато смъртта ни раздели“. Запознайте се с една от най-емоционалните и трогателни любовни истории от нашето съвремние.

Селин срещнала Рене за първи път през 1980 г. След като чул гласа ѝ на касета, тогава 38-годишният музикален мениджър Рене Анжелил я поканил на прослушване в Квебек. От този момент нататък Рене започнал да управлява кариерата на Селин и вложил цялата си енергия и всичките си надежди в нея. Той дори ипотекирал къщата си, за да финансира първия албум на Селин през 1981 г. Благодарение на смелия ход на Рене, днес Селин Дион е най-продаваният канадски изпълнител и най-продаваният френскоезичен изпълнител на всички времена.

В началото Рене и Селин пазили връзката си в тайна. Когато Селин била на 18 години, тя започнала да вижда Рене по различен начин и развила романтични чувства към него. През нощта тя пъхала снимка на бъдещия си съпруг Рене под възглавницата си, криейки я от майка си. В автобиографията си певицата пише: „Все по-малко можех да крия от себе си факта, че съм влюбена в Рене. Бях влюбена в мъж, когото не можех да обичам, който не искаше да го обичам, който не искаше да ме обича.”

ЛЮБОВНИ ХРОНИКИ: ЛИСА КУДРОУ И МИШЕЛ СТЪРН

Селин и Рене работели и пътували заедно. Един ден, когато били в Дъблин за Евровизия през 1988г, вместо целувка по бузата за лека нощ, Рене получил нещо повече. И всичко се променило. В продължение на няколко години връзката на Рене и Селин била известна само на приятелите и семействата им, тъй като се страхували, че обществеността няма да приеме 26-годишната им разлика във възрастта за подходяща.

Майката на Селин не одобрявала Рене, защото имал 2 неуспешни брака и 3 деца. Но след като любовта им била факт, Рене спечелил любовта на 13-те братя и сестри на Селин и в крайна сметка и на майка ѝ. Двойката се оженила на пищна сватбена церемония през 1994 г. Казали си „Да“ в базиликата Нотр Дам в Монреал, Квебек.

Светът на Селин бил разтърсен, когато Рене бил диагностициран с рак на гърлото. „Когато ти се случи нещо подобно, това те удря ужасно. Но се почувствах много силна, защото си казах: „Рене има нужда от мен може би за първи път в живота си.“

След лечението Рене се възстановил напълно и двойката подновила сватбените си клетви през 2000, за да отпразнува живота, който споделят. Малко по-късно посрещнали и първото си момченце след години лечение за безплодие - Рене-Шарл Анжелил. През 2010 пък, след няколко процедури ин витро оплождане, двойката приветствала и своите близнаци Еди и Нелсън.

Селин останала до Рене до последния му дъх през 2016 година, като през 2013 се отказала от участията си, за да се грижи за него.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама