Любовни хроники: София Лорен и Карло Понти


Любовни хроники: София Лорен и Карло Понти
Снимка: Getty Images

Сезира в „Две жени“, Лусия в „Това започна в Неапол“, Филумена в „Брак по италиански“ и Джована в „Слънчогледи“ — София Лорен има много имена по време на актьорската си кариера, но само един човек я познава като съпруга и сродна душа - Карло Понти.

София израства в бедно семейство в близост до Неапол. Голям принос за успеха ѝ има майка ѝ – Ромилда Вилани. Тя била пианистка и неуспяла актриса, която имала възможност да замине за САЩ като дубльорка на Грета Гарбо, но родителите ѝ не я пуснали. И ето че чрез дъщеря си Ромилда се опитала да осъществи несбъднатата си мечта. Завела я на конкурс за красота в Неапол през 1950 година, където София получила покана за пробни снимки в Рим. Това бил шансът да се измъкне от мизерията.

Като трик на Купидон, Карло Понти, известен италиански филмов продуцент, бил един от съдиите на състезанието и от момента, в който София стъпила на сцената, той не можал да откъсне очи от нея. Въпреки незабавната кипяща химия между двамата, Понти имал минал брак и въпреки че бил разделен със съпругата си, обстоятелствата спрели романса им. За София било просто немислимо да бъде „другата“ жена в живота на Понти , особено след строгото и консервативно мнение, което тя имала относно светостта на брака. Карло Понти все пак я взел под крилото си, превръщайки се в неин агент и променил името ѝ от София Шиколоне на София Лорен.

През следващите четири години, с помощта на Карло, София се появила в 30 филма и именно през този период двойката се сближила още повече. След четири години приятелство Карло най-накрая подарил на вече 20-годишната София пръстен с диамант. Безумно влюбени един в друг, двамата не повярвали на скептиците, че бракът им няма да сработи заради разликата във възрастта им. Те все пак се оженили на 17 септември 1957 година на проста, но безнадеждно романтична тайна церемония, която отпразнували с вечеря в частното си бунгало.

Един месец по-късно, все още във фазата на медения си месец, те не можели да повярват на ушите си, когато Карло бил обвинен в двуженство. Католическата църква не признавала развода на Карло с предишната му съпруга и заключила, че бракът на Карло и София не е законен. Двамата се опитали напразно да се борят със закона, но били заплашени от отлъчване.

Последвали дълги години борба по съдебни зали, но уви, не можели да спечелят. Те нямали друг избор, освен да анулират брака си през 1962 г. Любовта им била все така силна и въпреки че бракът за някои е просто „парче хартия“, за София той означавал всичко. В крайна сметка, тя не била направила нищо лошо и просто искала да се омъжи законно за любовта на живота си. Годините минавали, но накрая Карло постигнал забележително споразумение с първата си съпруга, а със София били принудени да се откажат от италианското си гражданство. Избрали да се преместят във Франция и на 9 април 1966 г. София Лорен и Карло Понти били обявени за съпруг и съпруга.

С течение на времето любовта им продължавала да се задълбочава и процъфтява, жънели постоянни успехи в кариерата си. Двойката имала двама сина, безнадеждно бляскав живот и щастие. След Франция семейството се преместило в Женева, Швейцария, където живеели тихо и щастливо. Любовта на София и Карло продължила невероятните 50 години, но на 10 януари 2007 година Карло починал на 94 години.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама