Любовни хроники: Сър Майкъл Кейн и Шакира Бакш


Любовни хроники: Сър Майкъл Кейн и Шакира Бакш
Снимка: Getty Images

Сър Майкъл Кейн е работил по над 100 филма. Той е един от онези актьори, които са търсени на всяка възраст. Но в началото на кариерата си той е трябвало да приеме всяка работа, която му предложили. Смята, че дължи успеха си на жената, донесла стабилност в живота му. Историята за това как са се запознали вероятно е също толкова впечатляваща, колкото и кариерата на Майкъл Кейн.

Първите 10 години от кариерата на Майкъл Кейн били тежки и както самият той казваа – „приличали повече на чистилище, отколкото на рай“. През този период той се запознал с първата си съпруга, актрисата Патриша Хейнс.

Вижте още: Любовни хроники: Проф. Балабанов и Яна Язова

Майкъл си спомня, че е преминал през много разрушителни неща, които са били тежки за душата му. Миел чинии в ресторант, работил в пералня и бил помощник водопроводчик. Той получил някои малки актьорски роли, но те били малко и рядко. Той истински вярвал, че Патриша е по-талантлива и има повече шансове да успее във филмовата индустрия.

7 години по-късно бракът се разпада. Според Майкъл той е бил твърде млад и незрял, за да се справи с бедността и личните професионални неуспехи. 2 години по-късно той продължил да прави филми и изиграл ролята на лейтенант-аристократ в „Zulus“, което в крайна сметка му донесло известност.

Девет години след развода си през 1971, Майкъл срещнал жената, с която изживял по-голямата част от живота си.

Шакира Бакш е от Гвиана. На 16-годишна възраст напуска училище и започва работа като секретарка в клон на американска компания. В резултат на антиамериканските протести офисът е разрушен и тя дори има белег на лицето си и до днес.

Тъй като животът в родината ѝ бил труден, единствената цел на Шакира била да напусне страната. Участието в конкурс за красота ѝ дал този шанс. Когато спечелила титлата "Мис Гвиана", тя продължила да се състезава в конкурса "Мис Свят" през 1967, където спечелила трето място.

Участието в „Мис Свят” е началото на международната ѝ кариера на модел и ѝ дало шанс да остане в Лондон. В резултат на това тя се появила в рекламата, в която Майкъл Кейн първоначално я видял.

Актьорът описва вечерта, в която видял бъдещата си съпруга за първи път в автобиографията си. Той и неговият приятел Пол гледали предаване по телевизията, когато видели реклама за Maxwell House и Майкъл вече посягал към дистанционното, когато нещо привлякло вниманието му.

На заден план имало танцуващо момиче и той просто не можел да откъсне очи от нея. Актьорът си спомня: „Сърцето ми започна да бие силно и дланите ми се изпотиха.“ Когато лицето ѝ било показано в близък план, Майкъл седна пред телевизора на колене, за да я види по-добре.

Объркан, приятелят му Пол попитал: „Какво става с теб?“ Майкъл казал: „Това момиче е невероятно.“ Пол отвърнал: „Знам. Сега какво?" Тогава актьорът казал: „Искам да се запозная с нея“. Когато Пол казал, че тя живее в Бразилия, Майкъл го попитал дали би пътувал с него, за да я види. А той му отговорил, че е чисто луд. В крайна сметка Майкъл убедил приятеля си и те се качили на най-ранния полет.

Майкъл звънял на бъдещата си съпруга 11 пъти и тя казвала „не“, докато накрая не се съгласила да се срещне с него. „Влюбих се в нея за около 8 минути, а на нея ѝ отне 2 часа, за да ме обикне“, спомня си актьорът.

Шакира си спомня, че Майкъл се оказал напълно различен от това, което очаквала. Той изглеждал много агресивен във филмите, но в реалния живот бил очарователен и много мек - човекът, с когото тя искала да прекара живота си.

Шакира Бакш и Майкъл Кейн са заедно от 46 години. Когато се срещнали, никой не можел да повярва, че ще изградят толкова силно семейство. Приятелите на Кейн го смятали за луд, защото видял привлекателно момиче в реклама, почувствал, че това е неговият човек, и бил готов на всичко, за да я намери. И бил прав - Шакира направила живота му спокоен и хармоничен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама