Любовни хроники: Вивиан Уестууд и Андреас Кронталер


Любовни хроники: Вивиан Уестууд и Андреас Кронталер
Снимка: Getty Images

Вивиан Уестууд ще остане в историята не само с необичайните си пънк модели, но и с дългогодишния си брак с Андреас Кронталер, който е по-млад и от двата сина на дизайнерката.

Мнозина са чували за своенравния характер на Вивиан Уестууд. Британката стана известна с бунтарския си нрав и активна гражданска позиция. Кралицата на пънка не е безразлична и към екологичните проблеми.

Избраникът на известна британка е с 25 години по-млад от нея, но дамата с огнена коса никога не е била притеснена от тази цифра. В крайна сметка, напук на злите езици, двамата остават заедно три десетилетия – до сетния дъх на дизайнерката преди няколко дни.

Двамата се срещнали, когато Андреас бил студент в Университета за приложни изкуства във Виена. През 1980 Вивиан Уестууд отишла в австрийската столица, за да преподава в гореспоменатото учебно заведение. Случило се така, че тя му станала професор.

Австриецът за първи път видял Вивиан, когато тя влязла в класната стая преди лекция. Била облечена в необичаен гащеризонс колан, подчертаващ линията на бедрата. Всяка нейна стъпка била придружена от изразително тракане на токчета. Андреас Кронталер бил завладян и безвъзвратно влюбен от пръв поглед.

Връзката им се развила бързо, защото имали много общи интереси. Тя харесвала историята на средновековните костюми в Европа, а той се интересувал от съвременните тенденции. Те посещавали много изложби, представления и почти никога не се разделяли за повече от няколко часа.

Австриецът вярвал, че връзката им е придобила цялост заради различията помежду им. След 12 години, през 1992 година, те решили да дадат официален статут на връзката си.

Империята на Уестууд станала тяхната сфера на дейност. За 30 години съвместен живот те постигнали много – дизайнерката признала важността на приноса на Андреас, преименувайки основната линия на марката в негова чест. На свой ред Кронталер създал колекция от дрехи в чест на 30-годишнината от връзката им - уникална комбинация от исторически силуети с цитати за Средновековието.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама