3-те зодии, които прекалено много се тревожат


3-те зодии, които прекалено много се тревожат
Снимка: iStock/Guliver

Тревожността може много да ни навреди и като цяло да бъде симптом на лошо психично здраве. Истината е, че някои зодиакални знаци са по-склонни към тревожност от всички останали. Това може да се дължи от части на техните личностни черти, които ги принуждават да се съсредоточат върху негативните аспекти на живота, както и върху излишната нервна енергия, присъща за тях.

1. Рак

Ракът е един от най-емоционалните зодиакални знаци, "защото той се контролира от Луната, която е планетата на нашите емоции". Ето защо тези зодии се разстройват дори от малките неща, а за някои от тях тревожността буквално се превръща в навик.

"Най-добрият начин да го победите е да подредите напрегнатото положение, да намерите логиката и причината за това, което се случва, и да се запитайте дали наистина е толкова лошо", казва астролог. "Списъкът плюс/минус ще бъде чудесен начин да се отървете от излишните емоции."

2.Дева

Като знак, управляван от Меркурий, Девата постоянно гледа подробностите и търси съвършенство. И това може да доведе до обезпокоителни навици, като прекалено подробна ориентация или планиране на нещата до най-малкия детайл, които карат Девата да се чувства депресирана.

"За да превъзмогне този перфекционизъм, тази зодия трябва да си позволи да бъде несъвършена", казва астролог. "Не всичко трябва да се систематизира и коригира в една и съща секунда, и има красота в бавното наслагване на подобрения."

С други думи, Девите трябва да бъдат по-спокойни и да го карат по-полека, тогава те ще се чувстват по-малко депресирани.

4-ТЕ НАЙ-НЕРЕШИТЕЛНИ ЗОДИИ

3.Водолей

"Тревожната енергия на Водолей се дължи на факта, че те живеят в собствения си свят и не се интересуват от това, какво казват хората.“ казва астролог. Вместо да се заселват в "реалния свят", те често мечтаят или мислят за бъдещето.

Въпреки че това може да бъде добро качество, "те мислят твърде много за това, което не могат да контролира.“ Споделят още астролозите. "Когато прекарваш толкова много време мислейки  и фантазирайки си за нещо, то може да изгуби оригиналното си значение. И можете да започнете да се отдалечавате от ясната картина за перспективата."

Това може да бъде тревожно, защото това означава загуба на връзка между оригиналните идеи и чувство за това как да се приложат. "Водолей може да подобри тези неща, като направи физически или може би творчески усилия, които да позволят на мозъка да се рестартира. "

Както можете да видите, разгадаването на това, което причинява тревожност и съвсем малки промени в мисленето ни, може да доведе до облекчение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама