Kaк да отслабнете според зодията си


Kaк да отслабнете според зодията си
Снимка: iStock/Guliver

Не можете да отслабнете? Опитайте се да коригирате диетата в съответствие със зодиакалния знак.

Овен

Овните обичат храните, богати на мазнини. За тях е полезно да ядат по малко и често - 5-6 пъти на ден (3 основни хранения плюс 2-3 закуски). Препоръчително е да наблегнат на постно месо - пилешко, пуешко, заешко и свежите зеленчуци. По-добре е да забравят за свинското месо и за агнешкото.

Телец

Представителите на този знак по правило лесно поддържат формата си: Телецът често е безразличен към месото - най-много му допада млечно-зеленчуковото хранене. Но за да отслабне, трябва да се откаже от големи порции и да се научи да прави разлика между истинския глад и желанието за консумация на любимата храна.

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП ЗА 12-18 ЮЛИ

Близнаци

Двойствеността на Близнаците се проявява и по отношение на храненето им: днес те са луди по сушито, утре по салата Цезар, а вдругиден ще искат паеля! Те ядат малко, често и лека храна. Препоръката към тях е да заложат на средиземноморската диета - пресни зеленчуци (в идеалния случай до 1 кг на ден), плодове, млечни продукти, зехтин, постна риба и месо.

Рак

Раците обичат да ядат предимно нискомаслена риба, пресни и сушени плодове, варени и задушени зеленчуци, постно месо. Препоръката към тях е да стоят далеч от висококалоричните храни, особено ако се хранят под въздействието на емоциите си. За тях са подходящи разтоварващи дни, включващи консумацията на кефир, извара, ябълки и чай.

Лъв

Въпреки че Лъвовете са луди по месото, те често не могат да го консумират в големи количества. Трябва да ограничат морските дарове и яйцата, като е добре да включат в менюто си повече плодове и зеленчуци, ядки и семена. Пристъпите на глад може да притъпят с чаша кефир или кисело мляко.

Дева

Поради своя перфекционизъм Девите възприемат отговорен подход към храненето: предпочитат всичко с ниско съдържание на калории, без мазнини, сол и захар. Понякога се увличат по зеленчуците. Добре е да добавят подправки към менюто си - шафранът потиска апетита, а куркумата стимулира мозъка и подобрява паметта.

Везни

Везните са фокусирани върху здравословната храна и освен това знаят кога да спрат да ядат, но не могат да устоят на сладкото. Ето защо е по-добре те да го заменят с плодови салати. Препоръчително е да консумират повече морски дарове и боровинки.

Скорпион

Представителите на този знак са склонни към наднормено тегло. Но строгите диети и гладуването са категорично противопоказани за тях! Те трябва да включат в менюто си повече билки, плодове и зеленчуци. В умерени количества може да консумират хляб, зърнени храни, боб, грах, картофи, месо и риба. 

Стрелец 

Стрелецът няма мярка в нищо, включително и в храненето. Съветът към представителите на този знак е да се хранят бавно.

Козирог

Козирозите обикновено не са застрашени от наднормено тегло, те имат друг проблем - искат да напълнеят. За да предизвикате апетит, изяжте половин кисела ябълка или туршия 10 минути преди хранене. Не забравяйте да добавите постно месо и млечни продукти към вашата диета.

Водолей 

Непредсказуемите и любопитни Водолеи обичат нови ястия: колкото по-екзотични, толкова по-добре! При тях животинските мазнини се усвояват слабо, а растителната храна е страхотна.

Риби

Рибите обожават морските дарове. Тази храна е основният доставчик на протеини, от които тялото изгражда клетките си, без това да се отразява на теглото.  Единственото, за което трябва да внимават представителите на знака при консумацията на морски дарове, е солта. Основният проблем на голяма част от Рибите е склонността им към алкохолизъм, което също води до проблем с килограмите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама