Любопитни факти за зодия Риби


Любопитни факти за зодия Риби
Снимка: iStock/Guliver

Дати на раждане : 19 февруари – 20 март.

Стихията на зодиакалния знак Риби е Водата.

В астрологията Рибите са свързани с планетата Нептун.

Ден от седмицата – петък.

Камъни – аметист, аквамарин, син ахат.

Родените под знака Риби са тайнствени и мистици. Този знак се символизира от две риби, които плуват в различни посоки. Този символ им дава характеристиката и отразява двойствеността на тези хора, те често имат два пътя в живота или живеят като две отделни личности едновременно. Числото две, което изразява двойственост се свързва именно с знака Риби. Противоречието в тези хора се проявява и в това, че те не искат да бъдат самотни, но в същото време не се стремят да имат връзки с хората и света около тях като цяло.

Повечето Риби са талантливи, но колкото и надарени да бъдат, те прекарват по-голяма част от живота си в спазване на измислени правила и условия. Отличават се с голяма гъвкавост и устойчивост, което им позволява да остават неуязвими в трудните периоди от живота си. За много от Рибите емоциите са тяхната слаба страна.

АКО ИСКАТЕ ДЪЛГА И СТРАСТНА ВРЪЗКА, ИЗБЕРЕТЕ ЖЕНА ТЕЛЕЦ

Под този знак се раждат и светци и грешници. Сред Рибите има много известни творци, оставили изключителни произведения в света. Те могат да бъдат на водещи позиции в различни области на живота, включително и на бизнеса. Изключителната им интуиция ги прави много добри психолози, много притежават дара на интуицията и ясновидството.

Тези хора се отличават със стремежа си да изучават своя вътрешен мир. В резултат може да се получат объркани представи за собствената личност, което има отражение и в заобикалящия ги свят. Те обичат да фантазират за всичко, прекарват изключително много време в собствената си страна на фантазията, и много рядко разбират какво става в действителност в реалния свят. Те виждат света около себе си такъв, какъвто искат да го видят, а не такъв какъвто е в действителност. Тяхното възприятие и разбиране за света е толкова розово, че чак нереално. Това понякога носи на Рибите разочарования, но им дава и усещането за вълшебство. Тайното желание на много от Рибите е да осъществят своите мечти и да превърнат фантазиите си в реалност.

Най-силно чувство за хаос у Рибите създават романтичните отношения. Когато всичко в любовта се движи гладко те са на седмото небе от щастие. Но ако нещата не вървят добре, то за Рибите настава истинска стресова ситуация, която като по правило трае много дълго. Рибите са много чувствителни хора и за това на тях им е нужно повече време за да се справят с вътрешните си проблеми.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама