Това са най-емоционално интелигентните зодиакални знаци


Това са най-емоционално интелигентните зодиакални знаци
Снимка: iStock/Guliver

Ако се характеризирате с високо развита съпричастност, загриженост за чувствата на другите и се съобразявате с останалите хора, а не само със себе си, това може да е показател за висока емоционална интелигентност.

Везни

Везните са емоционално интелигентни, защото знаят как да „четат“ хората. Това означава, че те четат безпроблемно между редовете, мислят за думите на други хора и ясно разбират невербалната реч. Във взаимоотношенията с околните те знаят от какво се нуждаят, като наблюдават езика и поведението на тялото си. Те са много интуитивни и слушат вътрешния си глас и рядко реагират без да мислят. Те също не вземат решения внезапно или безразсъдно.

Рак

Раците са специални по това, че дават на другите увереност и усещане, че могат да говорят с тях за техните чувства. Също така, те са добри слушатели, обичат да помагат на другите, като търсят решения на своите проблеми. В допълнение, те се радват на емоционална привързаност към другите, най-често проявяваща се в действия на съпричастност и свързване с чувствата на другите.

ТОВА СА НАЙ-ДОБРИТЕ ДОМАКИНИ СРЕД ЗОДИИТЕ

Лъв

Лъвовете са много самоосъзнати и ясно знаят своите слаби страни, но и добродетелите, които ги издигат сред другите. Също така, каквото и да правят, винаги се стремят да напредват и да се усъвършенстват, защото винаги искат да бъдат най-добрата версия на себе си. В допълнение, те са мили и готови да помогнат и работят усилено, за да разберат другите.

Дева

Девите са един от най-емоционалните знаци на Зодиака, но имат и аналитичен ум, поради което могат да обяснят всичко подробно. Поради това те лесно различават това, от което се нуждаят, от това, което наистина искат, и винаги се опитват да разберат себе си, анализирайки ситуацията и другите. Все пак те се опитват да задържат емоциите си за себе си, но не изключват да вземат под внимание емоциите на другите и да ги разбират. Също така, каквото и да правят, Девите винаги се опитват да не наранят никого с решенията и действията си, за да се почувстват по-добре.

Близнаци

Близнаците никога не се опитват да потиснат или игнорират чувствата си, особено негативните, поради което са сред най-емоционално интелигентните хора. Те решават проблемите си по свой специален начин. Когато нещо ги притеснява, те бързо ще се отворят и ще кажат всичко, което искат да кажат. Въпреки че понякога те могат да бъдат досадни, когато се сблъскат с проблеми, те никога няма да подходят пасивно към тях и да ги прикрият, за да избегнат неприятни последици.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама