6 знака, че интензивните тренировки всъщност ви вредят


6 знака, че интензивните тренировки всъщност ви вредят
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена иска да се сдобие с мечтаното тяло, но това изисква жертви като прекарване на часове във фитнес залата. Оказва се обаче, че прекалено интензивните тренировки могат да бъдат доста по-вредни за вашето тяло и здраве, отколкото недостатъчното спортуване. Ето кои са знаците, които да не пренебрегвате в името на съвършената фигура.

1. Нивата на вашата производителност намаляват

Не всички дни са еднакви, но ако забележите, че съвсем нямате сили, вероятно вече сте достигнали своя лимит. Когато прекалявате с упражненията и не давате на мускулите си възможност да се възстановят, ще се чувствате изтощени и ще загубите издръжливост.

2. Мускулната треска ви държи по-дълго от обикновено

Естествено е да изпитвате болка, ако току-що сте започнали да спортувате или сте преминали на различен тип упражнения. Но ако редовно посещавате залата и нямате промени в програмата, но въпреки това страдате от мускулна треска, която продължава по-дълго от нормалното, то със сигурност сте прекалили с натоварването.

3. Постоянно се чувствате отпаднали

Ако тренирате редовно и водите здравословен живот и въпреки това боледувате редовно или сте отпаднали, може би това се дължи на ежедневните тренировки. В случай, че работите в офис и имате куп други ангажименти, придържайте се към 3 дни в седмицата за оптимални резултати.

4. Губите мотивация за тренировки

Ако сте започнали твърде ентусиазирано и изведнъж ви се струва, че сте загубили мотивация, въпреки добрите резултати, това е предупредителен знак, че може би сте се претоварили. В крайна сметка тази липса на мотивация може дори да доведе до депресия.

5. Губите мускулна маса

Ако не давате на тялото си достатъчно калории, време за почивка или сън, то няма да може да поддържа големите мускулни групи. В следствие на това ще започнете да губите маса, вместо да изграждате.

6. Трудно ви е да заспите

Прекалената физическа активност може да доведе до свръхпроизводство на хормоните на стреса. Това на свой ред може да затрудни заспиването и се озовавате в един порочен кръг.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама