Сменихме времето, ето как се отразява на здравето ни


Сменихме времето, ето как се отразява на здравето ни
Снимка: iStock/Guliver

В 3 часа тази нощ преместихме стрелките на часовниците с 1 час напред, за да преминем към лятното часово време. От днес ще спим един час по малко, но в същото време ще се радваме и на бързото нарастване на деня.

Безсъние и загуба на концентрация в първия понеделник след преместването на стрелките на часовника - проблем познат на мнозина. За да се настроим ще ни трябват около 4-5 дни.

Преминаването към лятното часово време може да предизвика проблеми със съня. От една страна ще заспиваме вечер доста по-трудно, защото ще трябва да заспиваме час по-рано от обичайното и съответно да се събуждаме час по-рано.

КАК ДА ЗАСПИТЕ САМО ЗА МИНУТА НАУЧЕТЕ ТУК

Неизбежно през деня следват факторите на недоспиването – тежко и тегаво протичане на деня, редуващи се напрежение и отпадналост, главоболие, раздразнителност и най-важното – много грешки в справянето с ежедневните задължения.

Преминаването към лятно часово време изглежда вреди много сериозно на здравето на някои хора. Проучванията са установили годишен скок при случаите на инфаркт в Мичиган в САЩ и инсулти във Финландия в деня, след като стрелките на часовниците се преместят напред.

Ако искате да намалите последиците от смяната на времето, си лягайте по-рано, за да сте отпочинали на следващия ден. Избягвайте големи промени и стресови ситуации, тъй като тялото ви има нужда от известно време, за да се настрои.

Пийте достатъчно вода, тъй като дехидратацията може да засили чувството на умора и отпадналост. Хранете се пълноценно и наблегнете на плодовете и зеленчуците, които са пълни с витамини.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА НАЙ-ВАЖНИТЕ ВИТАМИНИ

Източник: БГНЕС

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама