4 неподозирани факта за целулита


4 неподозирани факта за целулита
Снимка: iStock

Целулитът е състояние, характеризиращо се с появата на кожни неравности, обикновено по бедрата, задните части, корема, но също и по други части на тялото. Това е резултат от натрупването на мастни клетки, вода и отпадъчни вещества под кожата, които създават неравномерни подутини, известни като "портокалова кожа".

Вижте още: Тази оризова маска за лице е хит в мрежата

Засяга по-често жените, отколкото мъжете, въпреки че може да се появи и при двата пола, а също така се влияе от хормонални промени като бременност, менструация и менопауза.

Днес ви представяме 4 факта за целулита, които трябва да знаете:

1. Няма жена без целулит

Може би понякога гледате отражението си в огледалото и погледът ви завършва върху онези омразни неравности, които се натрупват с годините. Не се отчайвайте, защото това е напълно естествено явление, което не е избирателно, а обхваща абсолютно всички жени. Целулитът не е пряко свързан с килограмите, защото въпреки че можете да имате повече, ако сте с наднормено тегло, това е свързано преди всичко с биологичната структура на вашите клетки и съединителната тъкан.

2. Мъже много рядко има целулит

Чудите ли се понякога дали майката природа наистина е жена? Когато погледнете някои основни физически предимства на мъжете, които не ги задържат или атакуват веднъж месечно през по-голямата част от живота им, тогава това изглежда наистина несправедливо. Добавете към това факта, че въпреки че мъжете са много по-малко склони да направят целулит. Причината за това е биологично проста. При жените по-високите нива на естроген насърчават натрупването на мазнини. От друга страна, мъжкият тестостерон стимулира метаболизма на мазнините, така че е по-рядко срещан сред тях.

3. Целулитът изпитва ужас от вода

Здравословното хранене и омега-3 мастни киселини може да допринесе за подобряване на еластичността на кожата. Разбира се, не трябва да забравяме и приема на вода в организма, за да намалим подуването и да премахнем вредните вещества.

Вижте още: Къпане в студено мляко и още 6 бюти тайни на Марая Кери

4. Кремовете за целулит няма как да ви помогнат

Учените отбелязват, че кремовете за локална употреба не могат да направят чудеса именно защото целулитът се състои от мастни клетки, свързани заедно с фиброзни ивици.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама