Зеленчуков пай със свинско


Зеленчуков пай със свинско
Снимка: foodieboulevard.bg

Една по-нестандартна рецепта за пай.

Необходими продукти за 8 порции:

200 г елда, варена (по желание замени с булгур или лимец)

400 г кайма по избор

100 г тиквичка, настъргана (по желание можете да замените с тиква, морков, сладък картоф, червено цвекло, целина, спанак)

50 г сурови ядки по избор

50 г овесени ядки (по желание заменете с овесени трици, пшеничен зародиш, пшеничен гранулат или брашно по избор)

подправки по избор

сол на вкус

За червената част: 100 г червено цвекло, настъргано

декорация по избор

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Разбъркайте всички продукти за пая до хомогенност, с изключение на червеното цвекло.

Разделете горната смес на две части в съотношение 2:3 (едната половина да е малко повече от другата). Добавете настърганото червено цвекло към по-малката половина от сместа и разбъркайте добре.

Изсипете двете смеси в тава по избор, декорирайте по желание и изпечете пая за 30 минути.

Охладете и го нарежете.

Източник: foodieboulevard.bg

 

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама