5 градински тенденции, които ще са хит този сезон


5 градински тенденции, които ще са хит този сезон
Снимка: iStock

През пандемията разбрахме, че природата може да ни подхранва в мрачни времена, така че окачихме хранилки за птици, засадихме градини и се научихме да обичаме живота във вътрешния двор и на балкона. Оказва се, че след 2021 година 57% от хората прекарват допълнителни два часа на ден навън в сравнение с времето преди 2020 година.

Съвсем логично, всеки иска поддържан двор, градина и дори малък балкон. Разберете сега какви са градинските тенденции за сезона.

1. Пищни, цветни градини

Стига вече с неутралните тонове и минимализма. Заложете на цветни външни пространства - тропически растения с големи листа в ярко оцветени контейнери, закачете папрати навсякъде и изберете растения с големи и смели цветя. Мислете за по-малко монохромни и повече полихромни. Направете вашите външни пространства оазис на енергичен максимализъм.

2. Хранилки за птици

Има приложения, които ще ви помогнат да идентифицирате птиците във вашия район, съответно да им направите хранилка. Дори собствениците на жилища ще се стремят да създадат местообитания, подходящи за птици, пълни с растения, които могат да осигурят подслон и храна.

Вижте още: 6 златни съвета как да избирате мебели за малки стаи (СНИМКИ)

3. Растения за по-голямото благо

Очаквайте повече интерес към градините и растенията, които възстановяват естествения свят, вместо да го премахват. Миналата година повече от 67 милиона домакинства в САЩ са закупили поне едно растение, защото е било от полза за насекомите и птиците. Тази тенденция ще продължи да расте.

4. Хоум офиси на открито

Хибридната и дистанционната работа стана норма през последните 3-4 години. Ако сте в тази група, създаването на работно пространство във вашата градина или на балкона, ще ви позволи да изнесете лаптопа си на открито. Помислете за дръвчета, макар и в саксия, които ще могат да ви правят приятна сянка.

Вижте още: Как да отгледате вкусни боровинки, които да берете години наред

5. Ядливи растения

Засадете градина с контейнери на балкона си и отглеждайте свои собствени зеленчуци. Вместо да плащате за органични домати, можете да отглеждате свои собствени много по-достъпно. Ще спестите пари, ще се храните по-здравословно и ще намалите въглеродния си отпечатък. Поставете контейнер, пълен с билки като розмарин, лавандула или маточина, близо до вашето работно пространство на открито и се насладете на успокояваща ароматерапия, докато работите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама