6 практични съвета при обзавеждане на малко жилище


6 практични съвета при обзавеждане на малко жилище
Снимка: iStock

Предлагаме ви няколко идеи как да превърнете малкото жилище в удобен и функционален дом, в който да успеете да съберете всички вещи, без да се лишавате от комфорта си.

1. Светли цветове

Боядисайте стените в светли тонове. Колкото и да ви се иска да следвате модните тенденции или да направите нещо ексцентрично, като червена стена в спалнята, придържайте се към нежните пастелни тонове. Така помещенията ще изглеждат по-просторни и стените няма да ви "притискат".

2. Правилно разположение на мебелите

Подберете внимателно мебелите, които ще използвате. Определете концепцията на дизайна, който бихте искали да постигнете и се придържайте към един стил на обзавеждане във всички помещения. Всички по-големи мебели разположете далеч от вратите или зад тях, така че когато се отварят, да не се блъскате в някой гардероб.

3. Отворени пространства

Големите отворени пространства също придават простор и усещане за по-широки помещения. Вместо със стена, кухнята и дневната могат да се отделят чрез настилката на пода, отворени етажни модули или завеси.

4. Използвайте функционални мебели

Поръчайте мебели по индивидуален проект, с които да оползотворите всички ъгли и ниши. Едно на пръв поглед малко ъгълче в кухнята би могло да побере голяма част от кухненските уреди, които не използвате в момента.

Възползвайте се максимално от нововъведенията в кухненското обзавеждане – може да се каже, че към наши дни наистина е помислено максимално за вашето удобство.

ПОЛЕЗНИ ИДЕИ И СЪВЕТИ ЗА МАЛКА КУХНЯ

5. Оползотворете всички ъгли и ниши във вашия апартамент

Етажерка на балкона? Защо не. Всяко едно пространство трябва да се използва максимално. Една малка и функционална мебел, дори и поставена на вашия балкон, би могла да събере много от излишните вещи и да създаде уют и усещане за подреденост. Не се притеснявайте да бъдете оригинални и помислете за всички неизползвани места, които можете да превърнете в място за съхранение.

6. Светлина

За да създадете илюзията за по-широки пространства, използвайте огледала. Те могат да се поставят в коридора, на вратите на гардеробите или на шкафовете в банята. Отразената светлина в огледалата придава обем на помещенията, а колкото повече светлина има в едно помещение, толкова по-голямо изглежда то.

Същото се отнася и за прозорците. Големите френски прозорци, визуално придават по-просторен и светъл вид на помещенията. Ако няма такава опция във вашия дом, помислете за подходящи пердета. Използването на тъмни завеси не е подходящо. Използвайте светли и прозирни пердета, за да не закривате източниците на светлина.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама