Грешките, които всяка домакиня прави при чистене на керамични котлони


Грешките, които всяка домакиня прави при чистене на керамични котлони
Снимка: iStock/Guliver

Надали има нещо по-красиво в кухнята за една домакиня от чистата печка. Стъклокерамичните котлони изглеждат лесни за почистване, но ако не го правите правилно, всъщност можете да повредите печката. Големият проблем при почистването им е, че е изкушаващо да ги третирате като обикновени лъскави повърхности. Ето и кои грешки често се допускат при чистенето.

Вижте още: Тенденции при цветовете за кухня за 2023

1. Използвате абразив

Една от основните опасности, които трябва да избягвате, когато почиствате стъклен котлон, е да използвате препарат или уред, който може да надраска повърхността. Телените гъбички или почистващи препарати с абразив са лошо решение, защото стъклото може да се напука.

2. Използвате препарат за стъкло

Ако решите да се доверите на почистващ спрей за ежедневната си поддръжка или дори за справяне с по-упорити петна, не забравяйте да използвате такъв, специално създаден за стъклени плотове. Обикновеният почистващ препарат за стъкло е твърде силен за плот и може в крайна сметка да го повреди.

3. Нямате силиконова шпатула

Понякога може да забравите да избършете котлоните след употреба и в крайна сметка се озовавате със загоряла манджа и трудни за почистване следи. Ако това се случи, има специални “стъргалки”, които са направени за стъклени котлони (най-често от силикон или гума) и наистина вършат чудеса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама