Жълто в интериора: Защо, как и къде


Жълто в интериора: Защо, как и къде
Снимка: iStock

Когато светът изглежда тъмен, съвсем естествено е да искате да се обградите със светлина. Затова надали е изненада, че всички интериорни дизайнери забелязват намаляващ интерес към неутралния интериор в лицето на бледо сиво, бяло и бежово. На тяхно място обаче се наблюдава възход на много неочакван, но весел цвят: жълтият. А ето и как да вкарате един от най-щастливите цветове в спектъра във вашия интериор.

1. Използвайте го в стаи със северно изложение

Жълтото придава топлина на помещението, което го кара да се чувства по-привлекателно и ободряващо. Виждаме още по-голям скок в популярността на свежите цветове, тъй като хората търсят начин да влеят забавление в домовете си. Препоръчваме да го използвате в зони, предназначени за събиране с приятели и семейство, като кухня или всекидневна. Психолозите често го препоръчват и за творчески пространства, както и за стаи със северно изложение, които по начало изглеждат по-сумрачни.

2. Преобразете кухнята

Бледожълтото оживява кухнята, но за да не се усеща като взиране в слънцето, най-добре е да се комбинира с „мека модерна“ естетика. Представете си изчистени линии по шкафовете и по-минималистичен подход към пространството като цяло - с вплетени светли дървесни тонове и други органични елементи. Хората все повече търсят начини да създадат подхранваща среда, която насърчава позитивността, свързва ги с природата и успокоява умовете им.

3. Запазете смелите цветове за акцент

Ако искате да пробвате тенденцията, но ви е страх от яркостта, започнете да работите с жълто под формата на аксесоари, като покривки, възглавници, малки мебели и произведения на изкуството. По този начин, ако цветът ви се струва твърде интензивен, можете лесно да го „размиете” в други стаи (или да го промените напълно).

4. Наслоявайте го

Ключът да извлечете максимума от цвета е като го поставите в по-широка и неочаквана палитра. Например, нюанс на невен, съчетан с тонове на златни бижута, създава смело изявление, което може да направи пространството сияещо. От друга страна, по-меко жълто, наслоено с неутрални нюанси върху някакви щампи или многослойни декоративни възглавници, добавя по-фина топлина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама