Полезни съвети за интериор на баня


Полезни съвети за интериор на баня
Снимка: iStock

В днешно време на обзавеждането на банята е хубаво да се обърне повече внимание. Някои собственици обичат да е по-цветна, а други да е по-осветена, за да изглежда пространството по-просторно. Сега на мода са много цветните бани - когато са в различни цветове, изглеждат по-свежи. Но всеки от нас има различен вкус и стил - някои харесват разноцветния дизайн, други едноцветния, същото е и с формите и размерите на мебелите за баня - някои предпочитат нестандартните форми, а други стандартните.

Белите плочки са много популярни, но те си имат и своя минус - много бързо се зацапват, но се комбинират с всеки друг цвят или декор. Ако искате да изпъкнат, сложете тъмен цвят на стените и на пода за по-елегантен вид на вашата баня.

Да вземем например мозайката, която може да се сложи като граница. Мозаечната граница не само създава фокусна точка, но по нея може да се определи и къде да се постави душът. Ако не сте много по границите, можете да направите цяла стена в мозаечни плочки - може да е зад мивката, да обвие ваната и стената над нея. Когато направите такава стена над ваната, тя създава илюзията, че банята е по–голяма. Но може и да направите мозаечна стена и граница - те се връзват успешно и дават усещането едновременно за модерен и ретро стил. Можете да използвате и мраморни плочки, които са основно в бяло.

При малките бани нещата са различни. Те са по-голямо интериорно предизвикателство, но пък има полезни трикове, които да използвате. В този тип бани можете да сложите ъглова мивка, тъй като няма да заема толкова пространство и няма да пречи на вратата на душ кабината да се отваря свободно. Изберете такава с шкафчета отдолу, за да поберете нужните веши. За душ кабината - вместо врата можете да сложите завеса, тъй като не заема толкова място и е по-удобна от вратата, защото не се отваря навън или навътре, а се движи напред и назад. Поставете голямо огледало, за да придадете на банята още по-просторен вид. Можете да поставите над тоалетната чиния рафт, върху който да разположите нужните неща за вас.

Ако имате място за шкафчета, то нека да са вградени - също създават илюзията за по-голямо пространство.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама