Направете това и ще премахнете негативната енергия от дома си


Направете това и ще премахнете негативната енергия от дома си
Снимка: iStock

Нашето благосъстояние до голяма степен зависи от хората около нас, от събитията в живота ни и дори от предметите, с които сме заобиколени.  По-голямата част от времето си прекарваме вкъщи, а всеки дом има своя вътрешна атмосфера и енергия. Способността да почиваме пълноценно след изморителен ден, да преживяваме трудни ситуации и като цяло да се разбираме с членовете на семейството ни зависи от това колко комфортно се чувстваме в собствения си дом. Енергийният и психологическият баланс на дома влияят върху общото състояние на човек. Ако се чувствате потиснати у дома, добре е да направите "енергийно почистване" на жилището си. Ето какво точно е необходимо.

1. Изхвърляне на всичко ненужно и непотребно

На първо място трябва да се отървете от всичко ненужно от всякакви вещи, които са ви непотребни. Необходимо е да изхвърлите, да дарите или да изгорите това, което не използвате от дълго време (1-2 години), тъй като тези вещи буквално могат да "изядат" психологическите ресурси на човек. Ако в дома ви има нещо, което трябва да бъде ремонтирано или почистено, ремонтирайте го и го почистете. Това е трудоемък процес, но със сигурност ще се почувствате много по-добре.

2. Мокро почистване със сол

Не забравяйте за мокрото почистване на вашия дом. Добавете малко сол към водата и се опитайте да си представите, че този разтвор поема психологическия негатив, натрупан в дома ви. Избършете праха и почистете пода със солена вода, като обърнете специално внимание на ъглите и други труднодостъпни зони, които обикновено пренебрегваме при почистване.

ОТ КОИ НЕЩА ТРЯБВА ДА СЕ ОТЪРВЕМ СПОРЕД ФЪН ШУЙ

3. Палене на свещ

След като почистите дома си, вземете восъчна свещ и я запалете. Обиколете къщата си с нея по посока на часовниковата стрелка, започвайки от вратата. Обърнете специално внимание на ъглите. На тези места, където пламъкът на свещта започва да пуши, да пука или да угасва, трябва да се задържите за по-дълго, докато огънят стане равномерен. Така преминете през цялата къща, не забравяйте да влезете в банята, тоалетната и килера. След това оставете свещта да изгори напълно.

4. Редовно проветряване

Отворете колкото е възможно повече прозорци и врати в дома ви. Представете си как силният вятър издухва всички негативи, стари оплаквания и кавги от дома ви. Ако изпълните описаното по-горе, може да бъде сигурни, че домът ви ще се пречисти на енергийно ниво и това ще се отрази положително на начина, по който се чувствате.

Грижейки се за дома си, ние привличаме доброта и положителна енергия в живота си. По правило след цялостното прочистване ще забележите, че настроението ви се подобрява и дишането ви буквално става по-леко.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама