5 начина за справяне с депресията по време на празници


5 начина за справяне с депресията по време на празници
Снимка: iStock/Guliver

Случвало ли ви се е да се чувствате зле, когато всички празнуват? Празниците са времето, в което трябва да сте щастливи, но това не винаги е така, нали? Причините за депресията около Коледа могат да бъдат наистина много, а справянето с неприятните емоции може да се окаже трудна задача. В края на годината всеки човек прави равносметки, а това обикновено не е причина за прилив на щастие. Депресията по това време от годината ще развали не само вашите празници, но и тези на близките ви. Специалистите дават няколко съвета.

1. Прекарайте време с приятели

Възможно е семейството ви да ви стресира. Ако това е така, обърнете се към най-близкия ви приятел. Разговорът ще подобри настроението ви и ще ви помогне да намерите решение на проблемите си. Той ще ви изслуша и ще ви зареди с позитивна енергия. Направете график със срещи с близките ви приятели. В него вписвайте само събития, на които ще ви е приятно да присъствате. А усещането за организираност и подреденост ще ви накара да се чувствате по-спокойни и уравновесени.

2. Отделете време за себе си

Определете коя е причината, поради която не се чувствате добре и отстранете проблема. Поглезете се, отидете на шопинг или просто останете сами за един ден. Правете само тези неща, които ви правят щастливи. По този начин ще се оттърсите от проблемите и ще се почувствате значително по-добре. Времето със себе си е време, в което да преосмислите проблема и да откриете решението, което най-добре отговаря на нуждите ви.

3. Правете упражнения

Знаете ли, че движението спомага за отделяне не хормона на щастието, ендрофин? Правете кратки тренировки всяка сутрин, ще ви се отразят наистина много добре. Те ще ви помогнат също така да изгорите натрупаните по празниците калории. Все пак, всички хапваме малко повече през този период от годината.

4. Купете си нещо

Сигурни сме, че шопинга ще ви накара да се почувствате по - добре. Излезте навън, купете подаръци на любимите си хора и направете подарък на себе си. Ако има нещо, което отдавна искате да притежавате, сега е моментът да си го подарите. Да, вещите не определят щастието на човек, но фактът, че сте подарили нещо за себе си, ще ви помогне да се почувствате по-добре.

5. Направете нещото, което не успяхте през 2019

Всеки човек поставя пред себе си определени цели за новата година. Помислете кое е нещото, което винаги сте искали да направите и го направете през последните дни от 2019. Така ще завършите годината, постигнали поне една своя цел, а това ще ви накара да се почувствате по-добре.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Коледен дух


Реклама
Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама