Защо все повече млади жени са нещастни?


Защо все повече млади жени са нещастни?
Снимка: iStock/Guliver

Все повече млади жени се чувстват нещастни, депресирани и откровено тъжни - това е тревожната тенденция, която проучванията, проведени сред младите хора, показват. Оказва се, че през последните 10 години има драстично увеличаване на нарушенията в психичното здраве най-вече на младите жени.

Известният психолог от Катедрата по психология в униоверситета в Сан Диего, Джийн Туендж, установява, че има 63% увеличение на депресията при дамите между 20 и 28 години. Факторите, виновни са тази статистика, са два: ръстът на електронната комуникация и намаляването на продължителността на съня.

Социалните медии, стотиците приложения и платформи в дигиталния свят оказват по-лошо влияние, отколкото си мислим. Обемът на реалната комуникация изглежда вече е достигнал своя минимум, младите жени прекарват цялото си свободно време в чатове онлайн или гледане на видеоклипове. Проблем се оказват и всички блогъри и инфлуенсъри, които карат жените да се съмняват в своята стойност.

Тъй като времето, прекарано онлайн, лети много бързо, става все по-трудно да оставим телефоните и да заспим навреме. Всеизвестен факт е обаче, че добрият сън помага на тялото да презареди и дава сила на мозъка да изпълнява обичайните си функции.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама