6 идеи как да създадете приказни моменти тази Коледа


6 идеи как да създадете приказни моменти тази Коледа
Снимка: ИКЕА

Тази година определено научи всички ни, че няма нищо по-важно от семейството и дома. А декември месец сякаш е посветен именно на тази заедност, на чувството за споделено блаженство и на създаването на нови спомени, традиции и магични моменти. Ако трябва да сме честни, понякога всички се озоваваме във водовъртежа на трескава подготовка и желание за съвършенство, които повече напрягат атмосферата, отколкото да успокояват и радват. Ето защо тази година ИКЕА ни вдъхновява да се отпуснем, да отдадем времето си на важните за нас неща и да прекараме празниците както на нас ни харесва.

Коледната колекция тази година е вдъхновена от холандските майстори. Тъй като коледният сезон е време за възраждане на стари традиции, именно тях виждаме в продуктите на шведския гигант, допълнени с мистика и лека екстравагантност. Тоновете са неутрални, светли, допълнени с леко ръждиви, преобладава матираният метал. А целта на всичко това – да създаде уют и празничност. Ето защо днес ще ви дадем няколко страхотни предложения, които ще бъдат по-добри помощници в постигането на коледен дух и от самите джуджета на Дядо Коледа!

1. Празнични светлинки

Коледните светлини често са първата декорация, която слагаме и последната, която сваляме. Без значение къде отиваме, виждаме ги навсякъде – по балконите, в дневните и разбира се, върху коледните дръвчета. В крайна сметка, какво е Коледа без коледни светлини? Подобно на много други коледни традиции, лампичките водят своето начало от Германия. През 1880 г. Томас Едисон вече е изобретил електрическата крушка и е търсил начин да я рекламира, закачайки лампички от външната страна на къщата си. Ние пък ви предлагаме да заложите на тази LED висяща лампа във формата на пръстен STRALA от ИКЕА.

2. Коледна елха

Един от първите образи, които изникват в съзнанието ни при мисълта за Коледа, е елхата, покрито с блестящи декорации, светлини и много играчки. И тъй като днес си говорим за традиции, ще ви споделим, че „модата” на коледните дръвчета датира от Великобритания и по-специално от Викторианската епоха, тъй като кралица Виктория е била страхотен фен на този празник! В ИКЕА можете да намерите страхотна пищна елха VINTER 2020, която ще ви служи вярно дълги години, както и красиви фенери от същата серия, които да поставите под нея.

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ИДЕИ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Коледен дух


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама