Кюфтенца от леща с къри сос

  • Кюфтенца от леща с къри сос
    Дата: Снимки: supichka.com
Дата: 02.04.2019 Снимки: supichka.com
Iwoman.bg

Малко източен привкус, много цвят и още повече вкус в тази рецепта. Тя е лесна и много бърза за приготвяне, подходяща за бърза делнична вечеря. Още един голям плюс е, че е подходяща за периода на постите.

Необходими продукти:

За кюфтенцата:

2 чаени чаши сварена леща

1 глава лук

3 скилидки чесън

1/2 чаена чаша галета

1/2 чаена лъжица джинджифил

1/2 чаена лъжица кимион

1/2 чаена лъжица индийско орехче

2 супени лъжици олио

За соса:

2 чаени чаши домати

1 чаена чаша сварена тиква

1 глава лук

1 морков

3 скилидки чесън

1/2 чаена лъжица джинджифил

1/2 чаена лъжица куркума

1 чаена лъжица червен пипер

1/2 чаена чаша вода

1 чаена чаша ориз

Начин на приготвяне:

Сварете добре лещата без сол, следвайки инструкциите на опаковката. Сварете и тиквата и отцедете от ненужната вода.

Сварената леща пасирайте с помощта на кухненски робот, заедно с почистените лук и чесън и добавените подправки джинджифил, кимион, индийско орехче. Добавете олиото и галетата и разбъркайте добре с лъжица, докато получите хомогенна смес. С намазнени ръце оформете малки кюфтенца, които наредете в тава, в която сте поставили хартия за печене. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 25-30 минути.

Междувременно измийте ориза и го сложете да ври в 2 ½ чаени чаши вода, или следвайте инструкциите на опаковката. Време е да приготвите и соса. Почистете и нарежете на ситно лука и чесъна, а моркова настържете. В тиган сгорещете олиото, добавете лука, чесъна и морковите и разбъркайте добре до омекване, сложете и подправките. Добавете варената и пюрирана тиква, както и настърганите или нарязани на стино домати и водата.Посолете с около 1 чаена лъжица сол и оставете сместа да ври на тих огън до постигане на желаната от вас гъстота.

Източник: supichka.com

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.