Пролетна леща с картофи и лапад


Пролетна леща с картофи и лапад
Снимка: supichka.com

Хапваме си много леща, но истината е, че не е приготвяме много разнообразно. Ето една интересна рецепта, подходяща за пролетта.

Необходими продукти:

1 чаена чаша леща

3 моркова

1 глава лук

1 глава чесън

400 грама лапад

2 картофа

1/3 чаена чаша олио

1 чаена лъжица червен пипер

1 чаена лъжица куркума

1 чаена лъжица джоджен

Начин на приготвяне:

Избирате вкусна и качествена леща, която увира добре. Заливате лещата с вода и я оставяте за няколко часа, след което я слагате да заври и след като заври ѝ сменяте водата. Варите лещата за около 30 минути, докато е почти сварена.

Междувременно подготвяте всички зеленчуци. Морковите измивате, почиствате и нарязвате на колелца. чесънът обелвате, обелвате и лука и го нарязвате на стино. Обелвате и нарязвате на средно големи кубчета картофите. Лападът измивате, изрязвате дебелата жилка в средата и нарязвате. В тиган сгорещете олиото, добавете лука и запържете за 2-3 минути при непрекъснато бъркане. Добавете към тях скилидките чесън, морковите и картофите, разбъркайте добре за около 3-4 минути, след което добавете червения пипер, куркумата, джоджена и 1 чаена лъжица сол.

Добавете и сварената леща, като залеете с вода, толкова, че да леко покрие продуктите. Варете на тих огън за около 20-30 минути, или докато ястието се сгъсти. Добавете и нарязания лапад варете още 2-3 минути, докато разбърквате.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама