Реване с прясно мляко

  • Реване с прясно мляко
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 14.05.2020 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Един любим десерт.

Необходими продукти:

1 л прясно мляко

6 яйца на стайна температура

350 гр захар

6 с.л. брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1 ванилия

Начин на приготвяне:

С помощта на миксер разбийте яйцата с 3 с.л. захар, сместа трябва да стане пухкава. След това постепенно прибавете пресятото брашно с ванилията и бакпулвера.

Намажете тавичка с масло, изсипете тестото и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 30 минути, докато придобие лек златист цвят.

Пригответе сиропа за заливане, като към врящото мляко, добавете 300 гр захар. Свалете от котлона и залейте реването (трябва да е добре изстинало, така ще поеме захарния сироп и ще остане пухкаво).

Нарежете на парчета и по желание украсете с натрошени ядки или кокосови стърготини.

 

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.