Изкушаваща шоколадова торта с тъмна бира


Изкушаваща шоколадова торта с тъмна бира
Снимка: supichka.com

Лесна шоколадова торта с изненадващи продукти и два вида крем.

Необходими продукти:

За блата:

1 1/2 чаена чаша брашно

1 чаена чаша (неподсладено) какао

1 1/2 чаена лъжица хлебна сода

1/2 чаена лъжица бакпулвер

1/2 чаена лъжица сол

1 1/3 чаена чаша тъмна бира (най-добре стаут)

1 супена лъжица разтворимо кафе

3 яйца

1 чаена чаша краве масло (250 грама меко)

1 1/2 чаена чаша захар

1 брой ванилия

1/3 чаена чаша майонеза

За какаовия крем:

1 чаена чаша краве масло (250 грама меко)

3 чаени чаши пудра захар

1/2 чаена чаша неподсладено какао

За белия крем:

400 грама кондензирано мляко

300 грама крема сирене

За украса:

ягоди

Начин на приготвяне:

Пресявате в в купа сухите съставки - брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта. За да получите наистина тъмна шоколадова торта, използвайте качествено неподсладено какао. В отделен съд изсипете тъмната бира (най-добре стаут), добавете разтворимото кафе. Мекото масло разбийте заедно със захарта с помощта на миксер на висока степен, като след получаване на крема добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Към така получената смес добавете предвиденото количество майонеза и отново разбъркайте.

Добавяйте към този крем останалите съставки, като редувате суха и течна смес. Сместа за блатовете е готова. Разпределяте сместа на три равни части, като е най-добре да печете едновременно в три еднакви форми за печене. На дъното на форма за печене поставяте хартия за печене и изсипвате част от сместа, печете в предварително загрята на 170 градуса фурна, като времето за печене зависи от размера на формата за печене, приблизително 15-20 минути. Блатът е готов, когато бучнейки го с клечка за зъби, клечката излиза суха. Много важно е да изчакате блатът да се охлади за 10-15 минути, преди да го извадите от формата, тъй като блатът е много сочен и крехък и ако го извадите горещ, може да се повреди.

Шоколадовият крем за торта получавате, като с помощта на миксер на висока степен разбиете първо мекото краве масло, а после на малки порции добавите пресятите какао и пудра захар.

Белият крем ще получите, като разбиете на висока степен кондензираното мляко заедно с предвиденото количество крем сирене. Разбийте за няколко минути, докато сместа удвои обема си.

Сглобявате шоколадовата торта, като редувате блат и крем, а накрая завършвате с крем и ягоди, или други ваши любими сезонни плодове.

Рецептата за лесна шоколадова торта с изненадващи продукти и три вида крем е изпълнена.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама