Лодки от тиквички, пълнени с кайма и ориз


Лодки от тиквички, пълнени с кайма и ориз
Снимка: iStock/Guliver

Един от любимите зеленчуци за лятото са тиквичките. Те са супер лека и свежа храна, а в комбинация с кайма и ориз са и супер засищащи. Тази рецепта е супер лесна и много ефектна. 

Необходими продукти за лодки от тиквички с кайма и ориз:

250 г кайма

1/2 к.ч. ориз

2 тиквички

1 лук

1 домат

2 скилидки чесън

чубрица

копър

черен пипер

4 с.л. олио

сол

Вижте още: Шакшука - яйца в доматен сос по арабски

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквичките по дължина и ги издълбайте. Бланширайте ги за няколко минути в леко подсолена вода.

Нарежете лука на дребно и го запържете в дълбок тиган с малко мазнина. След няколко минути добавете вътрешността на тиквичката и каймата, пържете до побеляване.

Изсипете след това ориза и подправките, налейте малко вода и ги варете до готовност на ориза. Махнете плънката от котлона и напълнете с нея бланшираните тиквички.

Нарежете домата на тънки шайби и ги наредете върху тиквичките. Налейте вода в голяма тава, прехвърлете тиквичките в нея и ги сложете да се печат до златисто. По желание настържете кашкавал върху тиквичките на фурна и поръсете с копър.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама