Не сте яли по-вкусни лозови сарми! Ето каква е тайната


Не сте яли по-вкусни лозови сарми! Ето каква е тайната
Снимка: iStock

Днес сме избрали една страхотна рецепта за почитателите на лозови сарми. Сигурни сме, че ще ви хареса. Тайната е в начина, по който се приготвя плънката и в една по-необичайна съставка.

Необходими продукти:

лозови листа - колкото прецените (от буркан)

2 ч.ч. ориз

1 глава лук

4 яйца

250 г краве сирене

5 с.л. мазнина

1/2 връзка копър

черен пипер

сол

Вижте още: Най-добрата рецепта за салата Цезар с пиле

Начин на приготвяне:

След като нарежете на ситно лука, задушете го за малко в мазнината. Към него прибавете измития и отцеден ориз, разбъркайте и оставете да се запържи леко, докато стане стъклен.

Налейте 4 ч.ч. вода. Когато оризът е полуготов, свалете го от котлона. Натрошете сиренето и го прибавете към ориза. Добавете сол, черен пипер, копър и още нещо по ваше желание.

След като сместа малко поизстине, добавете яйцата и разбъркайте добре. От получената плънка завийте сармички в лозов лист.

Подредете ги в тенджера, като най-отгоре поставете порцеланова чиния и налейте вода, трябва да покрие сармите - около 1 пръст. Поставете на котлона и засечете 30 минути от завирането им.

Да ви е сладко!

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама