От тефтера на баба: Пастет от дробчета


От тефтера на баба: Пастет от дробчета
Снимка: iStock

Необходими продукти:

500 гр пилешки дробчета

300 гр лук

250 гр моркови

75 гр стръкове целина

200 гр масло с масленост поне 80%

20 гр мед

сол, бахар и черен пипер

мащерка

растително масло за пържене

Етапи в изпълнението на рецептата:

Почистете дробчетата от ципите. Обелете зеленчуците и ги нарежете на малки парченца.

Загрейте олиото. Първо запържете в него морковите, докато леко покафенеят. След това добавете лука и накрая целината. Всички зеленчуци трябва само леко да почервенеят. Не ги оставяйте да се запържват прекалено дълго.

След това прибавете дробчетата. Запържете ги от всички страни за 5-7 минути.

Прибавете подправките - бахар, сол, черен пипер и прясна мащерка (по желание). Покрийте съда за готвене с капак.

Задушете дробчетата и зеленчуците на слаб огън за поне 12-15 минути, като от време на време ги разбърквате. Не е необходимо да прибавяте вода, тъй като в процес на топлинната обработка дробчета отделят достатъчно течност.

След 15 минути махнете капака и оставете сместа на котлона за още 5-10 минути. Това време е достатъчно за изпаряване на излишната течност. Резултатът е задушен сочен черен дроб и омекнали зеленчуци.

Добавете меда. Оставете сместа да се охлади, след което е смелете в месомелачка. Повторете процедурата два пъти. Добавете меко масло и отново смелете в месомелачка.

Ако желаете крайният продукт да е с хомогенна текстура, може да използвате пасатор.

Приготвеният пастет е лек и приятен на вкус. И най-важното - не потъмнява.

Консумирайте го с хляб, сухари или препечена филийка в комбинация с любимото ви вино.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички