Печен боб по шопски


Печен боб по шопски
Снимка: iStock/Guliver

Вижте как да приготвите този вкусен печен боб. В рецептата няма продукти с животински произход, така че може да се консумира от постещи или вегани.

Необходими продукти за 5 порции:

400 боб

120 мл олио

150 гр лук

150 гр домати

50 гр сушени чушки

червен пипер

джоджен

магданоз

сосухи люти чушки по желание

Начин на приготвяне:

Бобът се кисне в студена вода 5-6 часа, измива се със студена вода и се вари до омекване.

В олиото се задушава до златисто лукът, нарязан на дребно, след което се прибавят и се задушават 5-10 минути доматите, нарязани на дребно и сушените чушки. Разбъркват се с червения пипер и се изсипват при сварения боб.

Ястието се посолява и се прехвърля в тавичка, като се добавят сушените люти чушки (по желание) и дребно нарязан джоджен.

Запича се в умерено силна фурна и се поднася с нарязан магданоз.

 

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама