Пълнени ролца от тиквички със спанак и козе сирене


Пълнени ролца от тиквички със спанак и козе сирене
Снимка: teka.com/bg

Необходими продукти (за 2 ролца):

1 голяма тиквичка

50 гр саламурено козе сирене

20 гр крема сирене

15 мл лимонов сок

Сол

Смлян черен пипер

Сушена мащерка

8-10 листа от бейби спанак

Зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

Измийте тиквичката и я нарежете на 10 тънки резена. Можем да използваме добре наострен нож или още по-добре – ренде тип мандолина, така че всички резени да са еднакви.

Поръсете всички резени със зехтин екстра върджин само от едната страна.

Нагрейте грил тиган и поставете в него тиквичките с намазаната страна надолу. Настройте зоната за готвене на висока степен за 1-2 минути или докато не се появи символът за грил. Отместете тигана от плота и го оставете настрани.

Пригответе пълнежа, като направите смес от двете сирена и я подправите със сол, пипер и сушена мащерка на вкус. Добавете лимоновия сок и разбъркайте докато сместа не стане хомогенна.

Разстелете домакинско прозрачно фолио върху работния ви плот и подредете отгоре му пет резена тиквички, като се уверите, че се припокриват един друг по дължина.

Отделете половина от пълнежа и го разстелете в единия край на редицата от резени. След това поръсете отгоре му бейби спанак.

Навийте на руло с помощта на фолиото, така че да не се разпадне на отделни резени. Направете същото с останалите парчета и пълнежа.

Когато ролцата са готови, сервирайте по две на човек и да ви е сладко!

 

За да сте винаги сигурни, че рецептите ще ви се получат така, както очаквате, имате нужда от надеждни уреди. ТУК може да разгледате богатото разнообразие от качествени фурни на немската компания Teka. С тях ще бъдете кулинарен корифей!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама