Сочни пилешки гърди с гъбен сос


Сочни пилешки гърди с гъбен сос
Снимка: iStock

Обичате пилешко месо? Тази рецепта е точно за вас - бърза и вкусна.

Необходими продукти:

4 пилешки гърди

100 гр пармезан, нарязан на тънки парчета

200 г гъби печурки

120 г (1 ч.ч.) брашно

250 мл (1 ч.ч. пилешки бульон)

зехтин за готвене

Вижте още: Тънкостите при приготвянето на пилешко месо, които всяка домакиня трябва да знае

Начин на приготвяне:

Нарежете всяка пилешка гърда наполовина.

Нарежете гъбите. Овкусете пилешките гърди със сол от двете страни, след което ги оваляйте хубаво в брашно.

Загрейте обилно количество зехтин в голям тиган. Пържете пилешките гърди за 2 минути от всяка страна или докато придобият златиста коричка.

Добавете нарязаните гъби и налейте пилешкия бульон. Намалете котлона, покрийте тигана с капак и гответе за 7 минути. След това покрийте пилето с парчета пармезан. Отново покрийте с капак и гответе за още 2 минути.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама