Свински кебап с лук в плик за печене


Свински кебап с лук в плик за печене
Снимка: supichka.com

Кебапът от прясно свинско месо е истинска класика. А най-лесният начин да го приготвиш е да използваш плик за печене. Не само че се приготвя толкова толкова лесно, но когато приготвяте кебапът в плик за печене запазвате фурната и съдовете чисти. Класически вкус, приготвен по нов начин.

Необходими продукти:

3 глави лук

1 чаена чаша червено вино

1 чаена лъжица червен пипер

1/2 чаена чаша олио

1/2 чаена лъжица чубрица

плик за печене

Начин на приготвяне:

Изберете шарено, не сухо свинско месо. Нарежете го на едри парчета, осолете го. В тиган сгорещете олиото, добавете свинското месо и запържете за около 5 минути. Добавете червения пипер и чубрицата и разбъркайте.

Загрейте фурната на 180 градуса. Почистете и нарежете лука на колелца. В плика за печене изсипете свинското месо, добавете лука и виното. Затворете плика и направете 2-3 дупки в него с помощта на нож. Печете за около 40-50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Източник: supichka.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама